Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

SUV Škody a Seatu bude zaměřeno na Nissan Qashqai

Michal Fokt
Diskuze (45)
Přinášíme nejčerstvější informace, týkající se nového kompaktního SUV, které obohatí v roce 2016 nabídku automobilek Škoda a Seat.

Britský magazín Auto Express byl pozván do vývojového centra Seatu v Matorellu a přinesl odtud pár zajímavých informací, týkajících se chystaného kompaktního SUV, které bude mít obdobu také u Škody, mohlo by vás to tedy zajímat.

Britští novináři měli prý v Martorellu možnost vidět podobu nového španělského SUV, vyvíjeného pod pracovním označením Tribu, odmítli ale sdělit, jak moc odpovídá konceptu IBX z roku 2011. Díky nim však víme, že bude dlouhé 4,35 m což je stejná délka, jako má Nissan Qashqai nebo Kia Sportage, čímž se nám profiluje budoucí konkurence španělského a českého esúvéčka.

Pro zajímavost, Volkswagen Tiguan má dnes 4,43 m a nedá se předpokládat, že by jeho nástupce ve Wolfsburgu zmenšili, i z důvodu eliminace koncernového kanibalizmu lze tedy předpokládat, že "Tigi" naopak ještě o kus povyroste.

K pohonu by měly sloužit stejné motory, jaké pohání výchozí hatchback Leon a v Matrorellu si myslí, že představuje ten nejlepší možný mix vlastností, typických pro značku Seat - má mít vysokou technickou úroveň, atraktivní design a poskytovat zábavné svezení, to vše v kombinaci se "správnou" cenou. Je potřeba se pochválit, protože Volkswagen celý projekt ještě neschválil, nicméně je to prý na dobré cestě a definitivní rozhodnutí by mělo padnout už příští týden. Pak už by nemělo nic bránit uvedení do prodeje zkraje roku 2016.

Zatím není rozhodnuto, kde se pětimístné SUV bude vyrábět, velkou šanci má však Mladá Boleslav. Není přitom bez zajímavosti, že jsou ve hře i další sportovně-užitkové modely a to jak menší, což naznačila i nedávná informace týkající se blízké budoucnosti Škodovky, ale i větší.

Michal Fokt
Diskuze (45)
25. 1. 2014 16:49
???
Co to je zábavné svezení? Myslím si, že svezení by mělo být jisté, pohodlné a bezpečné a ne "zábavné". Osobně si "zábavné" představuji tak, že musím s autem bojovat o co nejlepší výsledek a porazit ho. Pokud auto pojede v klidu přesně tam, kam budu chtít, nebude se kazit nebo nebude chtít sjet do příkopu, není to přece žádná zábava.
16. 12. 2013 14:47
Re: no
myslíš že nissan sa trápi kvôli českému alebo slovenskému trhu? ;-)
Avatar - Choochoo
16. 12. 2013 10:32
Re: Nove SUV Skoda vs Yeti
Tak PR ma Skoda urcite okoukly od koncernu, o tom zadna, to dela dobre.
- ucit se muze i od Dustera, pomer cena/vykon, tj. uzitna hodnota, coz ukazuji prodeje v Evrope.
- u motoru dCi a Tce bych nerekl ze jde o lowend, interier po faceliftu rovnez poskocil, ale asi ne kvalit Yetiho. Po skoku vzad ktery predvedla OIII, bych rekl ze Yeti bude rad kdyz poskoci na miste a ne take vzad ;-)
- s marzi souhlas
Avatar - Emel
16. 12. 2013 09:13
Re: Nove SUV Skoda vs Yeti
Myslím že to Škoda dělá dobře, z několika důvodů
- je lepší učit se od nejlepšího než od druhého nejlepšího
- svým pojetím je Škodovce bližší Qashqai než lowendový Duster
- prodejní čísla nejsou všechno, marže je stejně důležitá
16. 12. 2013 08:56
Re: no
Místo 2.0 dCi tam bude 1.6 dCi bitubo