Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Suzuki Kizashi: Od podzimu v Německu, s pohonem předních kol i 4x4

Diskuze (37)
U Suzuki dlouho udržovali nejistotu ohledně příchodu modelu Kizashi do Evropy. Nyní již oficiálně víme, že se na podzim začne prodávat v Německu. Později se přidají i další trhy.

Když se loni v létě v USA poprvé představil nový sedan Suzuki Kizashi, představitelé automobilky zarytě odmítali potvrdit nebo vyvrátit jeho uvedení kdekoliv mimo Severní Ameriku a Japonsko.

První neoficiální náznaky, že se Kizashi podívá i do Evropy, jsme zachytili v září na frankfurtském autosalonu a nyní v březnu se v Ženevě představila verze určená pro Švýcarsko. Teď přichází oznámení, o kterém se dlouho spekulovalo – Kizashi se bude prodávat i v Německu, které je největším evropským trhem s novými automobily.

Jediným nabízeným motorem bude zážehový čtyřválec 2,4 VVT o výkonu 131 kW při 6500 min-1 a maximu točivého momentu 230 Nm při 4000 min-1.

Stěžejní bude provedení s pohonem všech kol i-AWD a bezestupňovou převodovkou CVT. Podobnou konfiguraci nabízí ve střední třídě jen nové Subaru Legacy, v případě Suzuki se ale jedná o pohon všech kol s možností úplného odpojení zadní nápravy nebo naopak uzamknutí pevného poměru 50:50. Podobné systémy se běžně dodávají jen do vozů kategorie SUV.

Kombinovaná spotřeba bude 8,3 l/100 km. Suzuki také nabídne úspornější alternativu – s pohonem pouze předních kol a šestistupňovou manuální převodovkou. Ta si v normovaném cyklu vystačí s 7,9 l/100 km.

Ceny Kizashi zatím neznáme, Suzuki ale vsadí spíše na bohatou výbavu, než co nejnižší cenu. Standardem například bude ESP, sedm airbagů (tzn. včetně kolenní pro řidiče), u verze 4x4 i dvouzónová klimatizace a kožené čalounění. Bližší podrobnosti budou zveřejněny před uvedením na trh.

Kizashi i-AWD CVT, se kterým jsme se mohli seznámit již na ženevském autosalonu, se bude podle našich informací prodávat na všech evropských trzích. To znamená, že se objeví i v nabídce českého zastoupení.

Doporučujeme
Suzuki Kizashi: První ženevské dojmy

Diskuze (37)
Avatar - WinDiesel
17. 4. 2010 13:07
Re: <b class="smile04"><b>;-\</b></b>
>:D :yes:
Avatar - marek.g
17. 4. 2010 08:44
Re: <b class="smile04"><b>;-\</b></b>
ty jsi výjimka jinak bys nekoupil to co jsi koupil >:-[]
17. 4. 2010 00:04
Chytnout příležitost
Snad Suzuki plánuje další motorové jednotky. 4x4 zvládne větší porci výkonu a nějaký přeplňovaný benzín by nebyl od věci. Stejně tak diesel. S nynější verzí zatím osloví pouze malou skupinu zákazníků - hydrostat netoleruje kde kdo, benzín taky ne, design specifický...I když mně se hodně líbí, vadil by mi ten hydrostat :-(
16. 4. 2010 23:51
Re: <b class="smile04"><b>;-\</b></b>
to máte pravdu, šesťvalec od BMW nie je traktor - ale cenou je už úplne inde ako spomínaný boxer diesel. čo ma fascinovalo, bol veľmi tichý chod a bez vibrácií vďaka chýbajúcim vyvažovacím hriadelom. a to som benzínový fanúšik... :-O
Avatar - twistedTSD
16. 4. 2010 22:42
Re: <b class="smile04"><b>;-\</b></b>
mne docela jo