Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Suzuki S-Cross: Nová SX4 je podle Číňanů nejhezčím konceptem

David Bureš
Diskuze (4)
S-Cross se má na evropských trzích začít prodávat v příštím roce.

Studie Suzuki S-Cross byla vyhodnocena jako nejhezčí koncept na nedávno skončeném autosalonu v čínském Kantonu. Automobil je předzvěstí nové generace crossoveru SX4.

O nejhezčím konceptu bylo rozhodnuto na základě součtu hlasů poslaných pomocí internetu a mobilních telefonů, veřejného hlasování v místě výstavy a hlasování odborné poroty. Na automobilu se líbil především sofistikovaný design, který naznačuje budoucí směřování designu vozů značky Suzuki.

Desátý ročník autosalonu v Kantonu letos navštívilo více než 560 tisíc lidí. Ti mohli zhlédnout na 950 vystavených aut.

S-Cross byl poprvé k vidění už na letošním pařížském autosalonu. Vůz ukazuje, že nová generace SX4 povyroste a zařadí se mezi kompaktní SUV. Díky tomu poskytne více prostoru pro posádku i zavazadla a lépe tak splní roli rodinného auta, kterou v našich podmínkách často musí zvládat.

Spolu s růstem rozměrů vzroste i cena, přestože se Suzuki dušuje, že se i nová SX4 bude chlubit nízkou cenovkou.

Design S-Cross je oproti nynější SX4 mnohem dynamičtější a výrazně modernější a je velmi pravděpodobné, že se finální verze od konceptu bude lišit pouze umírněnějšími nárazníky a „návratem“ sloupků čelního skla.

O S-Crossu se často tvrdí, že se stane novou generací SX4. Samo Suzuki ale tvrdí, že o budoucnosti SX4 nerozhodlo. Je tak klidně možné, že se S-Cross bude vyrábět po boku nové generace SX4.

David Bureš
Diskuze (4)
Avatar - Bubáq
6. 3. 2013 10:04
Musím si ještě jednou ulevit
Původní S-Cross concept byl tím pravým ořechovým. Sériová podoba je opravdu naprostý průměr s prvky tak podobnými jiným modelům, až to zaráží (front end = Subaru, třetí boční okénka = Scénic, atd.). Proč?!
Interiér má od mě 1.
7. 12. 2012 22:17
Už je známá i doplňková výbava pro Evropu,
kupující si bude moct vybrat mezi implantováním očí z číňana nebo pytlíkem na blití...
6. 12. 2012 11:44
No jestli se tolik číňanům líbí...
Tak je jasný, že už se někde připravuje plagiát
>:D :no:
6. 12. 2012 10:09
S-Cross koncept NENÍ nová SX4,
ale Céčkový crossover, který nemá přímého předchůdce. Nová SX4 bude zřejmě až na přelomu 2015/16 a bude rozměrově zhruba stejná jako ta stávající.

[odkaz]