Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Suzuki v Ženevě 2007

Vitek
Diskuze (7)
Suzuki SX4 Sedan vychází ze stejnojmenného hatchbacku a pro značku jde o třetí důležitý globální model.

SX4 Sedan

Pohledný vůz s vyšší stavbou karoserie má kufr o základním objemu 510 l a pohání jej zážehový motor 1.6 VVT (79 W a 145 Nm) s proměnným časováním ventilů. Ten bude k mání s pětistupňovou manuální převodovkou, nebo se čtyřstupňovým automatem. Výrobce zároveň ukázal i sportovněji laděnou verzi sedanu označenou jednoduše Sport a lišící se od běžného sedanu použitím 17“ kol a aplikací dvoulitrového benzinového motoru. Suzuki také oficiálně oznámilo rozšíření nabídky motorů v Evropě pro hatchback SX4 o turbodiesel 1.6 DDiS. Ten má výkon 66 kW při 4000 otáčkách a točivý moment 215 Nm při 1750 otáčkách a bude určen pouze pro vozy s pohonem přední nápravy, verze 4x4 budu v nabídce i ndaále pouze se zážehovou šestnáctistovkou. Zrychlení na stovku zvládne diesel za 12,2 s a jeho maximální rychlost činí 175 km/h, a to při kombinované spotřebě 5,3 l nafty na 100 km.

SX4 WRC

Dalším zajímavým exponátem byl koncept SX4 v úpravě pro závody v rallye v kategorii WRC, speciál na jeho základě vstoupí v příštím roce do celého šampionátu WRC. Na závodních tratích ho v rámci testovacího programu uvidíme i letos na závodech ve Finsku, ve Francii a v Británii. Suzuki nebude podporovat ale pouze vlastní závodní tým, vozy bude vyrábět o pro zájemce jezdící v národních šampionátech.

Swift Sport Rally Cup

Dalším závodním exemplářem byl Swift Sport Rally Cup Car postavený na bázi typu Swift Sport Euro Spec., která aplikuje zkušenosti získané v seriálu JWRC.


Vitek
Diskuze (7)