Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Svolávací akce Nissanu: 188.000 vozů má potíže s brzdami

redakce AUTO.CZ
Diskuze (16)
Nissan svolává po celém světě přes 188.000 sportovně-užitkových automobilů k opravě problému s brzdami, který může zvýšit riziko nehody.

Zveřejněné opatření se týká především Spojených států, kde postihuje téměř 152.000 automobilů. Problém v softwarovém nastavení může na hrbolatých silnicích prodloužit brzdnou dráhu. Firma upozornila, že v souvislosti s tímto problémem zatím nemá žádné zprávy o nehodách a zraněních.

Nissan již minulý měsíc oznámil, že svolá po celém světě téměř 909.000 vozů k opravě vadných čidel, které mohou vést ke zhasnutí motoru. Časté svolávání automobilů k opravě má obvykle negativní dopad na pověst výrobců u zákazníků.

Nissan je z hlediska objemu produkce druhou největší japonskou automobilkou za konkurenční Toyotou. Firma v prvním finančním čtvrtletí, které skončilo v červnu, zvýšila čistý zisk o 14 procent na 82 miliard jenů, což v přepočtu činí téměř šestnáct miliard korun.

redakce AUTO.CZ
Diskuze (16)
Avatar - white label
26. 10. 2013 00:38
Re: Negativní dopad? CHA!
Tak určitě..., pokud to (dokonce) nepřiznáš až do své smrti, tak jsi/jsi byl gay tutově..., což má samozřejmě taky "tvou logiku".

P.S. PPP :-)
Avatar - twistedTSD
25. 10. 2013 23:07
Re: Umět přiznat problém..
Nejsem si jistý, zda zrovna přiznání problému je silnou stránkou Toyoty. Pokud vím, zásadní změna v jejím přístupu nastala až po brutální medializaci.
Avatar - Ham.
25. 10. 2013 20:24
Re: Umět přiznat problém..
Evropské značky takové bezpečnostní svolávačky samozřejmě mají také.

[odkaz]
[odkaz]
[odkaz]
[odkaz]
[odkaz]
[odkaz]
25. 10. 2013 19:32
Re: Negativní dopad? CHA!
I VW dělá svolávačky, jen se o nich moc nepíše, viz třeba malý výtah z Rapexu:

VW Scirocco, Eos, Golf, Passat, Tiguan, Transporter and Transporter Caravana
It is possible that leaks may occur in the high-pressure lines due to faulty pipe material. In the worst case, escaping diesel may cause the vehicle to catch fire.
Voluntary corrective action taken by the manufacturer

VW Touran EcoFuel
The recall concerns vehicles sold under the name Touran EcoFuel (engine code BSX; 2.0 l; 80 kW), year of manufacture 2005-2009.
It is possible that, for reasons as yet unexplained, the rear natural gas tank may be defective. Corrosion may increase this risk. In the worst-case scenario, this may even result in the rupture of the gas tank. One incident reported.

VW Polo
MYs with right-hand drive. Year 2003-2010. The vehicles affected are equipped with a head-level airbag.
In the event of a rear side impact, activation of the rear head-level airbag could be delayed, resulting in limited protection. There is also a possibility that the opposite head-level airbag could be activated.

atd.
25. 10. 2013 19:06
Re: Negativní dopad? CHA!
To je docela dobré přirovnání a má také svou logiku. Nějakou dobu se to dá utajit. Možná to jde utajit až do smrti. A to jak u aut, tak u mě.