Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Také automobilky bojkotují sociální síť Facebook. Inzerovat odmítá přes 500 společností

Stanislav Kolman
Diskuze (3)

Mnoho světových firem včetně automobilek vyhlásilo v posledních týdnech bojkot sociální sítě Facebook. Důvodem je nedostatečné potírání projevů nenávisti.

Když chce být jakákoliv společnost vidět, jednou z nejsnazších cest je reklama na sociálních sítích. Ideálně té největší, jíž je už několik let Facebook vedený zakladatelem Markem Zuckerbergem. Ten však v posledních týdnech o několik klíčových inzerentů přišel. A ne zrovna malých…

Bojkot Facebooku vyhlásilo v nedávné době přes 500 společností včetně firem jako Lego nebo Starbucks. Hlavním důvodem je nedostatečné potírání projevů nenávisti na této sociální síti. Dokud tuto problematiku nezačne Mark Zuckerberg intenzivněji řešit, odmítají společnosti utratit za reklamu byť jen jediný dolar.

Mezi známé společnosti bojkotující Facebook patří i několik automobilek. Už nějaký čas neinzerují Ford a Honda, nyní se připojuje i koncern General Motors. Od GM tak aktuálně neuvidíte jedinou reklamu nejen na Facebooku, ale třeba i Instagramu a WhatsAppu, což jsou další platformy patřící pod křídla Marka Zuckerberga.

„Povzbuzujeme je k tomu, aby rychleji přinesli smysluplnou změnu a abychom se mohli vrátit do bezpečnějšího digitálního prostoru, což také odráží hodnoty naší značky,“ stojí v oficiálním prohlášení amerického koncernu.

Jenže to vypadá, že Zuckerberg si z aktuální situace těžkou hlavu nedělá, což ostatně dokazuje citace z otevřeného dopisu zaměstnancům Facebooku. Šéf sociální sítě si myslí, že se inzerenti na platformu brzy vrátí a krize bude rychle zažehnána. Podle agentury Bloomberg přitom přišla Zuckerbergova firma kvůli bojkotu již o 7,2 miliardy dolarů, což je v přepočtu asi 167 miliard korun.

Video se připravuje ...

Stanislav Kolman
Diskuze (3)

Doporučujeme

Avatar - WinDiesel
4. 8. 2020 14:16
Tak se všichni navzájem ubojkotujte wolowé ...
:no: :no: :no: :no: :no: :no: :no: :no: :no: :no: :no: :no:
Avatar - pradeda777
3. 8. 2020 23:14
Facebook šéf
Zuckerberg je žid a proto by tato kampaň mohla také zavánět antisemitismem.