Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Takhle by mohl vypadat nový Opel Astra. Co na něj říkáte?

Jan Zajíc
Diskuze (3)

Nová generace Opelu Astra dorazí s novou technikou, to je jasné. Jak by ale měl vypadat design?

Tradiční model nižší střední třídy v rámci mezigenerační proměny přezbrojí na platformu dřívějšího koncernu PSA, využije totiž inovovanou architekturu EMP2, a stane se tak sourozencem nového Peugeotu 308.

Jemu se bude podobat také nabídka motorizací. Vedle benzinového tříválce, u Opelu nazvaného 1.2 Turbo (u francouzských značek je známý jako 1.2 PureTech), je potvrzen také turbodiesel 1.5 CDTI (u Francouzů 1.5 BlueHDi). Stejně jako u 308 by měla dorazit též dvojice plug-in hybridů. Oba užijí benzinovou šestnáctistovku pod kapotou, avšak jinak naladěnou, což ve výsledku přinese kombinovaný výkon 132 kW, nebo 162 kW. Zda dorazí i čistě elektrická varianta, zatím stále není jasné.

Opel Astra nové generace (interně nazývaný Astra L) se představí během následujících měsíců. Nabídnut bude opět jako pětidveřový hatchback a kombík.

Německá automobilka už na novinku láká nedávným zveřejněním prvních fotografií, ty ovšem odhalily jen některé detaily. Snímky ale naznačují, že vzhled kompaktu bude podobný modelu Mokka. Stejně jako ona využije Astra nové řešené přídě, tzv. Opel Vizor, který se inspiroval někdejším kupé Manta a využil motivu světlometů s grafikou ve tvaru písmena L. Diodové světlomety IntelliLux mají být přitom nebývale tenké. Podobně se na víku zavazadelníku objevuje název modelu.

Prvních obrázků využili také kolegové z ruského webu Kolesa.ru, kteří i na jejich základě vytvořili neoficiální ilustrace naznačující, jak by nová Astra mohla vypadat. Jako vzor evidentně posloužil už zmíněný nový Poeugeot 308, designér ovšem jeho exteriér doplnil o prvky, které Opel ukázal nedávno.

Tak jak by se vám taková Astra líbila?

Jan Zajíc
Diskuze (3)

Doporučujeme

22. 6. 2021 19:08
Re: Pokud to auto...
Proto mi přeci jen nejlépe vychází z malých aut fabie 1.5 TSI 4 válec
Avatar - twistedTSD
15. 6. 2021 18:33
PSA
Říkalo se, že PSA končí s Aisinem a zatím nic. Zvláštní.
15. 6. 2021 13:13
Pokud to auto...
...nenabídne ani jediný benzínový čtyřválec (samozřejmě bez nesmyslné hybridizace a se 6st. manuálem), nemá vůbec smysl o něm uvažovat! :-( :no: