Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Takhle vypadá klíč za 14 milionů korun

Martin Tolar
Diskuze (1)

Když máte opravdu odporné množství peněz, můžete si kupovat další a další drahé supersporty nebo luxusní vozy. A nebo doplňky k nim. Třeba i za stejné peníze.

Pokud opravdu nevíte co s penězi, tak je tu firma Awain. Ta vám na zakázku ozdobí klíček k vašemu autu za směšně vysoké peníze. 

Teď má společnost nový rekord, protože klíček Phantom vyjde svého majitele na absurdních 500 tisíc eur, což je necelých 14 milionů korun. Jen abyste měli správnou perspektivu, tak to v praxi znamená, že pouhý klíček víc stojí než kompletní funkční nové základní Lamborghini Aventador SVJ. To totiž vyjde na necelých 12 milionů.

Důvod té ceny je prostý, celý klíček je totiž posázen drobnými diamanty o celkové váze 34,5 karátu. Kde nejsou diamanty, použila firma pravé osmnáctikarátové zlato, celkem je ho na klíčku 175 gramů.

Zákazník si jinak ještě může zvolit výplň středové části, buď z několika druhů nejkvalitnější kůže, nebo z exkluzivního dřeva. Firma vám navíc slíbí, že vaši kombinaci už pro nikoho dalšího nevyrobí a klíček zůstane naprostým unikátem. 

Awain ale umí nabídnout i něco levnějšího. Klíček Serenity se 175 gramy zlata a 20 karáty diamantů stojí "jen" 2 miliony korun. Ještě levnější je klíček Quantum s pouhými 3,6 karáty a opět se 175 gramy zlata. Ten stojí jen jeden a čtvrt milionu korun. 

Možná vás to překvapí, ale klíčky prý frčí. Zákazníci automobilek Bugatti, Bentley, Aston Martin, Lamborghini, Maserati, Maybach, McLaren, Porsche, Rolls-Royce i Mercedes-Benz si rádi dopřejí něco výjimečného a výjimečně drahého. Vtipné je, že skoro všechna tato auta mají dnes bezklíčový přístup, takže klíč nikdy nemusíte vyndat z kapsy...

Martin Tolar
Diskuze (1)

Doporučujeme

16. 12. 2020 10:04
Klíč
Tak to mě nehrozí. Odporné množství peněz opravdu nemám :-D . Peněz mám tak akorát, takže jezdím v Superbu z r. 2010 a jsem spokojený. Auto má hodně funkcí, ale není to samá elektronika, takže si v něm zvládnu hodně věcí opravit sám. Dokonce jsem si zvládl opravit i klíč. Objednal jsem si nový mikrospínač z https://www.auto-klic24.cz/ a klíč je už zase jako nový.