Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Tenhle oddělený "salónek" v Rolls-Royce Phantom je místo, které si zřejmě prohlédnete jen na fotkách

Martin Tolar
Diskuze (0)

Automobily Rolls-Royce jsou dnes doslova synonemem pro luxusní vozy. Jejich prémiovost je extrémní, přesto se automobika snaží to ještě vylepšit. 

Ano, imitace hvězdné oblohy ve stropě nebo zabudované domácí kino už nestačí. Rolls-Royce tedy představil novinku, kterou si jako první objednal zákazník z Hong Kongu pro svůj Phantom s prodlouženým rozvorem. 

Novinkou je oddělená zadní část kabiny, která psažérům vzadu zajišťuje maximální soukromí. Prvek se jmenuje Privacy Suite a tvoří jej především elektrochromatické sklo. Prostor je oddělen i akusticky díky materiálům pohlcjícím zvuky, takže váš řidič neuslyší, co vzadu říkáte.

Na udílení příkazů máte k dispozici palubní intercom, takže jej můžete peskovat za pomalou jízdu. Také řidič vám může zavolat, pokud by se dělo něco naléhavého, máta však na výběr, zda hovor od něj přijmete, nebo ne. K dispozici je i obousměrný šuplík, kdy si řidič a pasažér mohou přes přepážku podávat různé dokumenty.

V klidu a nerušeni si tak můžete vychutnat zabudované domácí kino na dvou dvanáctipalcových monitorech. Na oknech jsou závěsy, ale ty se vzhledem k použitým poloprůhledným sklům jeví jako zbytečné. Přítomnost hvězdné oblohy ve stropnici a dřevěného obložení ani nezmiňujeme, pochopitelně v autě nechybí. 

Cenu úpravy bohužel neznáme. Ale je to vlastně u Rolls-Royců důležité?

Martin Tolar
Diskuze (0)

Doporučujeme