Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Takto vypadá jízda v nejextrémnějším Aston Martinu z vlastního pohledu. Je to strhující podívaná!

redakce AUTO.CZ
Diskuze (4)
Říkají mu Vulcan a jde o nejextrémnější vůz, jaký kdy Aston Martin vyrobil. Většina smrtelníků se k němu ani nepřiblíží, díky tomu videu ale můžete vidět, jak to vypadá zpoza volantu na závodní dráze.

Majitelé Aston Martinu Vulcan to nemají jednoduché. Na silnici s ním nemohou, protože nemá potřebnou homologaci, nemůže ani závodit, a vzhledem k pouhým čtyřiadvaceti vyrobeným kusům je také nesmírně vzácný. V podstatě jedinou možností, jak se s vozem projet, je naložit ho na „plaťák“ a vyrazit na okruh. Přesně tohle se poštěstilo Oliveru Webbovi, teprve šestadvacetiletému britskému závodníkovi, na okruhu Anglesey ve Walesu.

Je to naprosto strhující podívaná, protože velkou část záběru v přiloženém videu vidíte z pohledu jezdce, a dokonce slyšíte totéž co on. Řev sedmilitrového vidlicového dvanáctiválce o výkonu 597 kW doslova zalézá „za nehty“, karbon-keramické brzdy Brembo pískají, šestistupňová sekvence řadí rychlostí blesku. Užívejte si to, je totiž velmi pravděpodobné, že se podobné video na internetu jenom tak neobjeví!

redakce AUTO.CZ
Diskuze (4)
5. 8. 2017 17:01
Re: Technologie
To je nic, ja cakam ktory pride s tym, ze to nema "normalny" volant ako na autobuse, a kde je doparoma "spravne" otacajuci sa otackomer? O ovladani klimy radsej pomlcim.
Avatar - Beefcake
5. 8. 2017 16:41
Re: Technologie
Bude pochvala za atmosferu, ale asi to nebude MPI, tak neviem, neviem, ci vobec vydrzi dva okruhy ...
Tu je dalsie video: [odkaz]
5. 8. 2017 14:16
Technologie
Jiz se nemuzu dockat vyjadreni mistnich ortodoxnich kvadlacu jak to auto stoji za velky kulovy protoze nema saltrpaku >:D
Avatar - maxi!
5. 8. 2017 10:52
Vulcan
Nadherna sialenost!!!
Chcel by som byt tak bohaty ako som sialeny :-!