Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Tato Honda S2000 se vydražila za víc než 4,5 milionu. Zajímavá je z několika důvodů

Jan Zajíc
Diskuze (0)

Z Hondy S2000 se v poslední době stává vyhledávaný youngtimer, zvlášť v sériové podobě a prvotřídním stavu. Tenhle kousek se například nedávno v USA vydražil za více než 4,5 milionu korun.

V tomto případě však hrálo roli více okolností. Vůz z roku 2009 splňuje požadavek na nízký nájezd, dokonce bychom řekli, že ho překonává. Za sebou má totiž jen 123 mil, tedy 198 kilometrů.

Dále jde o provedení CR (Club Racing), tedy poněkud ostřejší verzi s tužším podvozkem, lepivějšími pneumatikami, strmějším řízením, zadním křídlem, předním spoilerem nebo odnímatelnou pevnou střechou.

Ve srovnání s běžnou variantou je CR také o 41 kilogramů lehčí. Výkon však zůstal stejný, 2,2litrový čtyřválec spojený s šestistupňovou manuální převodovkou poskytuje 177 kW v 7800 otáčkách za minutu a 220 Nm v 6800 min-1.

Auto je dále poměrně vzácné: ve Spojených státech se prodalo jen 699 exemplářů provedení CR. Tento konkrétní se ještě navíc může pochlubit zajímavým majitelem, jímž byl závodník Graham Rahal, mimo jiné vítěz šesti závodů série IndyCar.

Vzhledem k nájezdu vás asi nepřekvapí dokonalý stav, nový majitel, který S2000 CR v internetové aukci vydražil za 200 tisíc dolarů, tedy asi 4,56 milionu korun, k vozu navíc dostal kompletní dokumentaci a automobilkou potvrzený certifikát původu.

A ještě připomeneme, že Honda S2000 je roadster, který japonská automobilka vyráběla v letech 1999 až 2009. Vůz se proslavil skvělými jízdními vlastnostmi a točivým, atmosféricky plněným čtyřválcovým motorem, který pohání zadní kola. Honda podle dostupných informací vyrobila necelých 111 tisíc vozů.

Jan Zajíc
Diskuze (0)

Doporučujeme