Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Zázrak. Tahle Honda CRX z roku 1990 najezdila jen 17 kilometrů. Teď je na prodej

Jan Zajíc
Diskuze (3)

Nechcete zřejmě nejzachovalejší Hondu CRX druhé generace na světě?

Už jen narazit na Hondu CRX v původním stavu není jednoduché, japonské kupé si - jak známo - velice oblíbili různí úpravci a tuneři. Najít pak vůz, který originalitu kombinuje ještě s nizounkým nájezdem, se rovná snad už zázraku.

Přesto jsme jeden takový exemplář našli. V Portugalsku je totiž na prodej stříbrné CRX z roku 1990, které dosud najezdilo pouhých 17 kilometrů!

Jde o verzi 16i-16 s atmosféricky plněným čtyřválcem o objemu 1590 kubických centimetrů v provedení s katalyzátorem. V tomto případě tedy točivá šestnáctistovka dává nejvyšší výkon 91 kW a točivý moment 140 N.m.

To z dnešního pohledu nezní vyloženě oslnivě, jenže kompaktní CRX váží jen něco okolo tuny. I s relativně skromným výkonem zrychluje z klidu na stovku za 8,5 sekundy a rozjede se až na 205 km/h. Motor je samozřejmě párován s manuální převodovkou a pohání přední kola.

Podle prodejce se auto jako nové prodalo v autosalonu Santomar v Lisabonu, přičemž okamžitě zamířilo do garáže, kde strávilo celý život. V interiéru tak najdeme ještě původní papírovou ochranou koberců, na voze je také originální konzervační vosk, auto stojí na původních pneumatikách a podobně. Nová je ovšem baterie.

V inzerátu se dále píše o kompletní servisní prohlídce. Posloužit však nemůžeme cenou, ta je totiž na vyžádání. Jakou částku byste očekávali?

Jan Zajíc
Diskuze (3)

Doporučujeme

26. 10. 2021 11:40
Po takej to som kedysi túžil...
+ MR2 a Mazda MX3.
Lenže výška 1,95 m nepustí. A tak som ich nechal neadoptované!
26. 10. 2021 10:37
Hej!
Hej, pán Zajíc, keď vás tak bavia staré bazárové plečky, tak bežte robíť do Áčiek a písanie článkov nechajte niekomu, kto to vie! Najprv 20-ročná Fábka, teraz 30-ročná Honda....Koľko % z ceny beriete ako províziu?