Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Tatra dodala slovenským hasičům dvacet aut, další budou následovat

redakce AUTO.CZ
Diskuze (72)
Kopřivnická automobilka Tatra dodala slovenským hasičům dvě desítky vozidel z kontraktu na 166 vozů. Dvaadvacet hasičských automobilů si dnes zástupci slovenského hasičského a záchranného sboru převzali v Popradu.

Objednávku na dodávku vozidel pro slovenské hasiče za stovky milionů korun podepsala Tatra letos na jaře. Automobily vyrobí v průběhu dvou let. Slovenští hasiči tak provedou největší modernizaci svého vozového parku za poslední roky. Dosluhující hasičské Tatry, z nichž některé mají kolem 40 let, získají po opravě sbory dobrovolných hasičů.

Mluvčí slovenských hasičů Zuzana Farkasová ČTK sdělila, že nová vozidla od Tatry budou sloužit zejména při likvidaci požárů v těžko dostupném terénu, hasiči je využijí také při povodních a jiných živelných pohromách.

Při výrobě hasičských speciálů se automobilka spojila se slovenským výrobcem speciálních nástaveb. Cisternové stříkačky pojmou 9000 litrů vody. Minulý rok si stovku podobných automobilů od kopřivnického výrobce pořídili i čeští hasiči.

redakce AUTO.CZ
Diskuze (72)
15. 9. 2014 06:54
Re: Konečně
A demokra(d)cie po česku ti vyhovuje? :-!
14. 9. 2014 22:41
Re: ok
Nie su, to by musel stat 2 nasobok tatry, a predstav si 5 znaciek bolo lacnejsich ako tatra. Ako kupujuci mas nieco, co predavajuci nema, peniaze. A servis ku strojom je normalna vec, ale nie so servisnym programom, to by si asi zaplatil este jeden stroj.
Avatar - Barrichello
14. 9. 2014 22:01
Re: ok
Je otázka, zda za jeden sypač s hodinovým servisem nejsou dva bez hodinového servisu.... Když se to sečte se vším všudy...
Avatar - aproximus
14. 9. 2014 08:34
Re: Pozdrav na Slovensko
koukám, že tě ten defekt pěkně rozhodil. aby to nebylo dlouhodobější..
Avatar - pallas
14. 9. 2014 00:58
Re: ok
ale štát nie je súkromník, a preto existujú napríklad autobusy SOR a cestári jazdia mercedesmi.