Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Tatra Phoenix získala další ocenění

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (2)
Nejnovější zástupce kopřivnické automobilky si odváží ocenění z veletrhu Silva Regina 2012.

Tatra představila novou modelovou řadu Phoenix v létě loňského roku. První mezinárodní úspěch této novinky představovalo druhé místo v anketě International Truck of The Year 2012.

V letošním roce již probíhá sériová výroba a spolu s ní další prezentace modelové řady, která má uspokojit požadavky kladené na terénní nákladní automobily ve stavebnictví, důlním průmyslu, lesnictví, při těžbě ropy a plynu i v jiných průmyslových odvětvích.

Nové ocenění Tatry Phoenix pochází ze segmentu lesnictví pro soupravu na svoz dřeva a jedná se o „Mimořádnou cenu generálního ředitele a hodnotitelské komise Grand Prix Silva Regina“ udělenou v rámci mezinárodního lesnického a mysliveckého veletrhu Silva Regina 2012. Ten probíhal od 31. března do 4. dubna letošního roku v areálu brněnského výstaviště.

Tatra na veletrhu Silva Regina 2012 představila dvě provedení lesovozů Tatra Phoenix 6x6.

Tím prvním bylo třínápravové plněpohonné vozidlo s rozvorem náprav 3900 mm, s hydraulickou nakládací jednotkou Loglift za kabinou a teleskopickým klanicovým návěsem.

Druhým exponátem byla oceněná Tatra Phoenix 6x6 s rozvorem náprav 4500 mm, s hydraulickou nakládací jednotkou Epsilon umístěnou na zádi vozidla a s klanicovým přívěsem.

Nástavby a přípojná vozidla realizovala v obou případech společnost UMIKOV.

Celková provozní hmotnost třínápravového podvozku je přibližně 10.250 kilogramů (v závislosti na zvolené konfiguraci a výbavě), jeho výška rámu je podle automobilky nejnižší v kategorii lesovozů. Vozidla jsou vybavena motorovou brzdou, zesílenou přední nápravou (unese až 9 tun) a vzduchovým odpružením všech náprav.

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (2)
4. 4. 2012 15:08
Na dvě věci.
Tak kolik pak Tatra hodila všimného porotě, že ocenili oplen?
4. 4. 2012 14:37
Prodeje?
Jako fanouška Tatry by mě spíš než počty získaných ocenění zajímaly počty prodaných Phoenixů.