Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Tatra se připravuje na premiéru novinky pro zemědělce

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (0)
Kopřivnická automobilka na letošním veletrhu Agritechnica představí nového zástupce modelové řady Phoenix, připraveného pro nasazení v zemědělství.

Veletrh Agritechnica, pořádaný od 12. do 18. listopadu letošního roku na výstavišti v Hannoveru, patří k nejvýznamnějším mezinárodním setkáním odborníků na zemědělskou techniku.

Téměř tři tisíce vystavovatelů prakticky z celého světa zde prezentují svou techniku pro profesionální rostlinnou výrobu. Společnost Tatra Trucks zde nebude poprvé, vždyť například v roce 2013 vystavovala v Hannoveru svůj Agrotahač 6x6 pro zemědělství.

Letošního ročníku veletrhu Agritechnica se společnost Tatra Trucks zúčastní ve spolupráci se svým německým dealerem Metallbau und Fahrzeughandel Friedrich a návštěvníkům představí speciální vůz Tatra Phoenix Euro 6 v provedení návěsový tahač s podvozkem v konfiguraci 4x4 určený pro kompletaci se zemědělskými návěsy.

Kopřivnická automobilka prozatím neuvádí bližší technická data svého nového zástupce, ale vyzdvihuje jeho prodlouženou, tzv. spací kapinu a zmiňuje, že je upraven pro pro pohyb jak na zemědělských plochách, tak na běžných silnicích. Novinka bude vystavena na společném stánku kopřivnické firmy a výše zmíněného dealera v hale číslo 4, stánek A21.

Tradiční veletrh Agritechnica se koná každé dva roky a jeho historie se začala psát v polovině 80. let minulého století ve Frankfurtu nad Mohanem. Od poloviny 90. let se pravidelně koná v Hannoveru.

V roce 2015 na hannoverský veletrh zavítalo přes 450 tisíc návštěvníků ze 115 států, svou produkci a výrobní možnosti předvedlo přes 2800 vystavovatelů z 52 zemí ve více než 20 výstavních halách. Ty nejlepší výrobky jsou tradičně oceňovány zlatými a stříbrnými veletržními medailemi.

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (0)