Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Tatra se prodá Američanům

Michal Fokt
Diskuze (17)
Vláda schválila prodej státního 91,61 procentního balíku akcií automobilky Tatra americké společnosti SDC International.

Na doporučení poradenské společnosti Odien a v souvislosti s rozhodnutím České konsolidační agentury (ČKA) byl schválen prodej Tatry investiční společnosti SDC International. Ta by chtěla do české automobilky přivést takové kapacity, jako například Hanka Kiefera, bývalého generálního ředitele společnosti Kenworth/Peterbilt trucks, Dicka Donnellyho, bývalého prezidenta General Motors Europe, Dennise Pawleyho, bývalého výkonného vice-prezidenta DaimlerChrysler a Alexandra Haiga Jr., bývalého ministra zahraničí Spojených států a vrchního velitele ozbrojených sil NATO.

SDC je sice pouze investiční společností, jejím strategickým akcionářem je však firma Terex, výrobce terénních nákladních vozů, nakladačů, jeřábů a další stavební a zvedací techniky. Tatra tak bude moci využít k prodeji svých vozidel více než tisíc dealerů Terexu v 60 zemích světa, americký výrobce pak pronikne díky síti Tatry zejména na ruský, a řadu dalších asijských trhů.

Michal Fokt
Diskuze (17)