Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Tenhle Buick vypadá jako obyčejné, ošuntělé auto. Ve skutečnosti je to skvost za miliony

Jan Zajíc
Diskuze (0)

O americké společnosti Icon 4x4 jste už možná slyšeli. Proslavily ji hlavně renovace klasických aut, které umí fakt dobře.

A také zajímavě, jinak, než jak je to obvyklé. Asi nejznámější kreací firmy je Icon BR, což je restomod Fordu Bronco. V posledních letech se tahle společnost stala opravdu známou a zákazníky vyhledávanou. Dokonce tak moc, že klienti na svoje auta musejí čekat několik let.

Přesto existuje způsob, jak se k vozu od Icon 4x4 dostat. Na eBay se totiž objevil na prodej jeden z minulých projektů, upravený kabriolet Buick Roadmaster z roku 1950 s osmiválcem LS7 pod kapotou.

I když na první pohled vůz, "uklizený" na Floridě, vypadá ošuntěle, věřte, že jde o prakticky nové auto s moderním rámem a současnou technikou.

Třeba zmíněný motor pochází z Corvette Z06 a nabízí 500 koní. Spojen je s moderní automatickou převodovkou od General Motors.

Na autě jsou také výkonné brzdy či zakázková kola. O komfort se stará klimatizace, posádka má k dispozici i USB port.

Asi je vám jasné, že na Buicku byla odvedena spousta práce. A tomu (stejně jako pověsti tvůrce) odpovídá i požadovaná cena. Současný majitel si totiž vůz cení na 315.000 dolarů, tedy asi 7,1 milionu korun.

Autor: Jan Zajíc

Jan Zajíc
Diskuze (0)

Doporučujeme