Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Tenhle starý Volkswagen je úžasný sleeper. Pod kapotou má přes 400 koní

Jan Zajíc
Diskuze (0)

Starší generace Volkswagenu Golf mají u nás spoustu fanoušků, z nichž velká část tyto vozy také různé upravuje. Právě těm by se mohl líbit tenhle kousek. 

Abychom byli úplně přesní, jde o Volkswagen Rabbit, tedy o americkou verzi první generace Golfu, jež se od roku 1978 vyráběla ve Spojených státech. Tento konkrétní vůz pochází z roku 1982 a jeho majitel tvrdí, že je v dokonalém stavu.

Hodně se toho však změnilo pod kapotou, kam se nastěhoval čtyřválcový motor z Golfu GTI z roku 1992. A pak následovala spousta modifikací, přidání turbodmychadla, upravení podvozku, nasazení výkonnějších brzd, instalace nové pětistupňové převodovky a samosvorného diferenciálu.

Výsledkem čtyřletého úsilí a utracení 30 tisíc dolarů (asi 690 tisíc korun) je poměrně nenápadné auto, které dá sprint na čtvrt míle za 12,6 sekundy. Jeho majitel také uvádí, že na motoru naměřil výkon 410 koní.

Upravený Golf, pardon Rabbit, byl nedávno na prodej v internetové aukci na serveru eBay.com. Nenašel se ale nikdo, kdo by byl ochoten přihodit takovou částku, která by prodejci vyhovovala.

Jan Zajíc
Diskuze (0)

Doporučujeme