Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Tenhle vcelku obyčejný Dodge z roku 1989 najezdil jen 3505 km. Kvůli manuální převodovce

Jan Zajíc
Diskuze (3)

Když se někde na prodej objeví starší auto s nízkým nájezdem, většinou jde o nějaký vzácný nebo zajímavý kousek. V tomto případě tomu tak úplně není.

Jistý americký prodejce totiž nabízí prakticky nejetý Dodge Daytona, což je vcelku obyčejné kupé se čtyřválcem pod kapotou a s pohonem předních kol, které se vyrábělo v letech 1983 až 1993.

Tahle konkrétní Daytona je z roku 1989. A od výjezdu z fabriky najezdila jen 2.178 mil, tedy 3.505 km.

Důvodem tak nízkého čísla na tachometru skutečně není primárně snaha prvního majitele zachovat zajímavý vůz pro budoucí generace, jímž Daytona ani není, zvlášť v této verzi s atmosférickým 2,5litrovým motorem o výkonu 75 kW. Kromě ní byly k dispozici také přeplňované varianty a nefoukaná V6.

Tak jak se to tedy stalo? Za nízký nájezd může jistá žena, která si od manžela přála nějaké sportovnější auto s manuální převodovkou. A on jí koupil právě Daytonu s pětikvaltem.

Jenže manželka po dvou týdnech zjistila, že práci s "fofrklackem" nenávidí a s novým kupátkem nechtěla jezdit. Chlapík tedy auto vzal a schoval ho do vyhřívané garáže, v níž udržoval sbírku Corvett.

Dodge sice v dalších letech občas vyjel, ale žádné velké akce se nekonaly. V roce 2017 první majitel vůz prodal, přičemž nový vlastník od té doby přidal jen 161 kilometrů.

Nyní je tedy kupé na prodej znovu a asi vás nepřekvapí, že vypadá jako nové. A cena? Daytona je k mání za 18.500 dolarů, tedy za zhruba 400 tisíc korun.

Jan Zajíc
Diskuze (3)

Doporučujeme

Avatar - wakantanka
1. 1. 2021 15:04
Re: Re: Nie
Mne sa tak zdá, že to bude niečo na spôsob Mitsubishi Eclipse a Dodge Stealth. Akurát, že skoršia kooperácia, čo samozrejme nevylučuje ani tretieho do partie pod značkou Chrysler.
1. 1. 2021 13:25
Re: Nie
Myslím že né. Ale měl bráchu, Chrysler Laser.
Avatar - wakantanka
1. 1. 2021 13:09
Nie
je ten Dodge náhodou zčasti prezlečené Mitsubishi ... neviem si spomenúť na model?