Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Někdo si nechal postavit moderní interpretaci legendárního Dodge Daytona. Jak se vám líbí?

Jan Zajíc
Diskuze (0)

Původní Dodge Charger Daytona jistě můžeme považovat za vrcholný stroj éry amerických muscle cars.

Vždyť šlo o "civilní" verzi úspěšného závoďáku série Nascar, která si z oválu přenesla aerodynamicky tvarovanou příď (alespoň teoreticky) s výklopnými světlomety i obrovské křídlo.

V této podobě se Charger Daytona vyráběl jen rok, takže není divu, že dnes (společně s příbuzným Plymouthem Superbird) patří k vyhledávaným a ceněným kouskům z éry muscle cars. A že jeho originální tvary nedají mnoha fanouškům automobilky Dodge spát.

Jeden z nich se dokonce rozhodl přenést je do moderní doby. Vzal tedy Dodge Challenger (Charger je dnes už jen čtyřdveřový sedan, takže to by nebylo ono) R/T s paketem Super Track a nechal jej upravit právě ve stylu Daytony.

Technický základ tak nebyl špatný, 5,7litrový osmiválec dává asi 370 koní, díky zmíněnému paketu má navíc sportovní podvozek. Auto dostalo také 20palcová kola a bílý lak, k němuž ladí bílý interiér.

Upravený Challenger je zatím součástí sbírky amerického podnikatele George Shinna, který miluje hlavně silní americké vozy. Moderní interpretace Daytony však kolekci opustí, v listopadu totiž zamíří do aukce GAA Classic Cars.

Jan Zajíc
Diskuze (0)

Doporučujeme