Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Tento Dodge Challenger byl na odpis, teď si hraje na Plymouth GTX

Filip Melich
Diskuze (0)

V Americe se vydražil Dodge Challenger, který byl před pár lety na odpis a nyní si hraje na Plymouth GTX.

Na americkém aukčním webu Bring a Trailer se vydražil Dodge Challenger z roku 2010, který byl upraven tak, aby vypadal jako moderní verze Plymouthu GTX modelového roku 1971. Nový majitel za něj dal 63.000 dolarů, což v přepočtu činí téměř 1,5 milionu korun.

Vůz na fotkách upravil Steve Mirabelli pracující pro závodní tým NASCAR, Hendrick Motorsports. Za základ posloužil Dodge Challenger z roku 2010, který byl po sérii nehod a jednom požáru v roce 2017 ve stavu na odpis. Steve Mirabelli se však rozhodl dát mu nový život a během čtyř let jej dal do kupy a provedl celou řadu úprav.

Největší změny se odehrály především na přídi a na zádi, přičemž specifické části byly vyrobeny na míru z oceli. Na přídi jsou také na zakázku vyrobené světlomety, maska i zakomponované mlhovky. Karoserie je lakována oranžovou barvou Tangelo s černými kontrastními prvky jako jsou například prahy, nápisy GTX či víčko nádrže. Matně černá je také upravená kapota s výdechy, stejně jako pruhy přecházející do předních blatníků.

Osazena jsou pětipaprsková dvacetipalcová kola Coys obouvající pneumatiky Nitto NT555 G2 o rozměrech 275/40 vepředu a 315/35 vzadu. Drobných úprav se dočkal také podvozek, a to včetně instalace kratších pružin Eibach. O zastavení se starají drážkované brzdy s červenými brzdovými třmeny Brembo.

Kryt motoru byl nalakován barvami odkazujícími na lakování karoserie, přičemž jednotka jako taková dostala upravené sání s kónickým filtrem. A co že je motor zač? Samozřejmě se jedná o osmiválec Hemi, v tomto případě o objemu 5,7 l. Spolupracuje s pětistupňovou automatickou převodovkou a inzerát na aukčním webu nehovoří o tom, jestli došlo k nějaké změně sériového výkonu 277 kW (377 k).

Interiér se dočkal bílé kůže s oranžovým stehováním, čím úpravy vnitřku v podstatě nejen začínají, ale také končí. Vnitřní výbava jinak vychází ze sériového Dodge Challenger ročníku 2010. Konkrétně to znamená například klimatizaci, tempomat a elektricky nastavitelnou sedačku řidiče.

Tento upravený Challenger je nepochybně zajímavým počinem, ale když se podíváte na fotky a v hlavě si ještě jednou projede seznam provedených úprav, stál by vám za 1,5 milionu korun? Šli byste do něj, nebo se v této cenové hladině podívali po něčem jiném?

Video se připravuje ...

Filip Melich
Diskuze (0)

Doporučujeme