Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Tesla Model Y v úpravě od Delta4x4 je připravena na tiché terénní dovádění

Filip Melich
Diskuze (0)

Toužíte-li vyrazit se svou Teslou do přírody, německý úpravce Delta4x4 vám to umožní. Pro Model Y připravil terénní úpravu, díky níž se s elektromobilem dostanete dále než jiní teslisté.

Přestože Tesla nabízí auta, která náznaky SUV vzhledu, s americkými elektromobily těžko někdo vyrazí do terénu. Pro ty fanoušky značky, kteří však po tichem doprovázené projížďce mimo zpevněné cesty touží, připravila německá společnost Delta4x4 řešení.

O téhle firmě nepíšeme poprvé a s jedním z jejích výtvorů máme dokonce osobní zkušenosti – o zvýšeném Volkswagenu Amarok jsme napsali článek a natočili video. Nyní Delta4x4 prezentuje svůj další počin, a to upravenou Teslu Model Y. Hlavní změnou je zvýšená světlá výška elektromobilu, jíž bylo dosaženo použitím podložek a větších kol. Výsledkem je světlost 220 milimetrů (+ 80 mm), což je podle úpravce na úrovni Lady Niva.

Video se připravuje ...

Dvacetipalcová kola obouvají pneumatiky Continental Cross Contact ATR o rozměrech 265/45 R20, které mají navzdory schopnostem na nezpevněných cestách nabídnout i dobré vlastnosti na silnici. A aby si Model Y s novými koly a pneumatikami poradil po vizuální stránce, úpravce připravil také rozšířené lemy blatníků, přidávající 60 mm k šířce vozu.

Aby si dobrodruhové mohli na své výlety vzít vše potřebné, k dispozici je střešní nosič. Delta4x4 v tiskové zprávě uvádí, že v případě potřeby uveze i divočáka… Běžně však bude spíše používán k převozu zavazadel, krabic, kanystrů, lopat a podobného vybavení. Vejít se na něj ale má i střešní stan. Na nosič lze zároveň nainstalovat přídavná světla. Model Y na fotkách používá japonská LED světla PIAA, a to včetně čtveřice na předním nárazníku.

Co se ceny týče, samotné zvýšení podvozku o 35 mm přijde na 900 euro (cca 21,8 tisíc korun), kola s pneumatikami (přidávající další centimetry ke světlé výšce) v závislosti na provedení stojí od 4.500 euro výše (cca 109 tisíc korun), za rozšířené podběhy si úpravce řekne 2.800 euro (cca 67,8 tisíc korun) a střešní nosič vychází na 2.900 euro (cca 70,2 tisíc korun). LED světlo na střeše stojí 900 euro (cca 21,8 tisíc korun) a světla na přídi vychází na 1.800 euro (cca 43,6 tisíc korun), obojí včetně instalace.

Video se připravuje ...

Filip Melich
Diskuze (0)

Doporučujeme