Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Kuchyň jako příplatková výbava? Rivian nabízí skutečně výjimečné příslušenství

Ondřej Mára
Diskuze (1)

Když se elektrický pickup Rivian R1T objevil poprvé, všichni jsme žasli nad jeho futuristickým designem a oslnivými parametry. Automobilka nás však nepřestává udivovat ani svou kreativní příplatkovou výbavou.

Řeč je o praktickém kuchyňském pultíku, který je umístěn v atypickém tunelu mezi nákladní korbou a kabinou posádky. Při premiéře modelu R1T byl tunel představen jako inovativní praktické úložiště pro přepravu dlouhých nákladů. Kuchyňský modul se zde objevil poprvé až během nedávné výstavy Overland Expo.

Rivian zde prezentoval R1T upravenou pro expediční výpravy, což kromě jiného znamenalo i instalaci stanu nad korbou a právě zmíněné kuchyně. Ta je vybavena elektrickým dvouplotýnkovým vařičem napájeným z baterií elektromobilu, dřezem s vlastní nádrží na 19 litrů vody a šuplíky pro uložení nezbytného kuchyňského vybavení.

Pro většinu z nás se jednalo o zajímavý koncept, jak by se dal netradiční úložný prostor využít. Sama automobilka však na Twitteru vydala oznámení, že kuchyň bude oficiálním příslušenstvím a zájemci o Rivian R1T si ji budou moci přiobjednat hned při zahájení výroby.

Rivian tak znovu dokazuje, že mu nešlo jen o stavbu praktického elektrického pickupu s rekordním dojezdem okolo 640 kilometrů a výkonem až 760 koní. R1T má být vhodným společníkem i pro milovníky dobrodružství a cestování nehostinnou přírodou.

Ondřej Mára
Diskuze (1)

Doporučujeme