Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Tesla předstihla Toyotu a je nejhodnotnější automobilkou světa

ČTK
Diskuze (83)

Akcie Tesly si na počátku dnešního obchodování připsaly pět procent na 1133 dolarů (asi 26.800 Kč), a tržní cena společnosti tak stoupla na 209,47 miliardy dolarů. To je zhruba o šest miliard dolarů více, než si nyní cení investoři Toyotu.

Tržní hodnota podniku nyní třikrát přesahuje součet tržní kapitalizace amerických automobilek General Motors a Ford Motor.

Skokový nárůst akcií Tesly, které si od počátku roku připsaly 163 procent, ilustruje důvěru, kterou investoři vkládají do budoucnosti elektrických vozů, a též přeměnu Tesly z okrajového výrobce na světového lídra v oblasti zelených aut.

Tesla po několika ztrátových letech vykázala od třetího čtvrtletí 2019 tři ziskové kvartály za sebou. Investory překvapila výsledkem v letošním prvním čtvrtletí, kdy navzdory pandemii dodala 88.400 vozů, což bylo o 40 procent více než ve stejném období loni a nejvíce za jakékoliv první čtvrtletí.

Video se připravuje ...

Toyota za finanční rok 2019, který skončil v březnu 2020, dodala 10,46 milionů vozů. Vykázala za toto období tržby 281,2 miliardy dolarů (6,6 bilionu Kč). Tesla pro srovnání za rok 2019 dodala 367.200 aut a vykázala tržby 24,6 miliardy dolarů.

Tento týden má Tesla zveřejnit počet dodaných vozů za druhé čtvrtletí. Zakladatel a šéf společnosti se v minulosti nechal slyšet, že automobilka za rok 2020 dodá půl milionu vozů. Tesla tento výhled vlivem pandemie nekorigovala.

ČTK
Diskuze (83)

Doporučujeme

Avatar - Barrichello
4. 7. 2020 18:06
Re: Století páry
To je jak když měl první vypínání válců Cadillac v 70.letech, nefungovalo sice spolehlivě ale byli první. A Mercedes to pak o 20 let později dotáhl a vydával za vlastní vynález. Takhle se dělaj ty objevy.

Jak zní název mého dnes už legendárního člnku na zdejším blogu "Víme kdo byl první". A nejenom v Automotive
Avatar - Hammunasakra
4. 7. 2020 07:54
Re: Blahprani Tesla
Tos mi připomněl https://www.youtube.com/watch?… :-!

Máš prostě NEPLÁCAT = Jakešovi neřikat makroekonom zachránce a Muskovi ne soudruh apod. Děláš trotla ze SEBE a propadáš na totální dno TY :-|

Viz DonVito 00:09 je to furt to samý = množství info který používáš není špatný (je otázka zdroje) ale jejich zpracování a plácání o skvělejch časech v reálu TOTÁLNÍHO ÚPADKU kterej už nešel řešit což věděli a chápali reálný soudruzi u moci = a ty to po 35-40ti letech okecáváš
4. 7. 2020 00:09
Re: Století páry
Pres tve bohate znalosti (v raketove oblasti) bohuzel stale nejsi schopen rozlisovat mezi myslenkou a realizaci.

Kdybys toho byl schopen, tak bys dokazal ocenit uspech Space-X.

To samy plati o Tesle. ;-)
Avatar - Barrichello
3. 7. 2020 22:01
Re: Století páry
Sovětská raketa Eněrgija prakticky jako jeden z prvních nosičů přišla na krásu modulárního uspořádání. Podle potřeby mohl být k centrálnímu stupni připojen různý počet pomocných urychlovacích bloků (které dnes mimochodem tvoří první stupeň rakety Zenit). Při prvním startu s družicí/stanicí Poljus byly na každé straně připojeny dva urychlovací bloky – celkem tedy byly čtyři. Stejná konfigurace se použila i při jediném orbitálním letu sovětského raketoplánu Buran.

Existovaly ale plány i na slabší verze – třeba Eněrgija-M měla mít místo čtyř urychlovacích bloků jen dva. Kromě toho byl zredukován počet motorů RD-0120 na základním jádru ze čtyř na jeden. Existovala i verze Uragán, která počítala s úpravou urychlovacích bloků tak, aby po vyhoření mohly s pomocí vlastních křídel přistát na běžném letišti. Tento koncept předběhl svou dobu a dodnes se k němu někteří konstruktéři v úvahách vracejí a rozvíjejí jej.

Mezi plány ale najdeme i královskou a nikdy nepostavenou variantu s osmi urychlovacími bloky po stranách. Tato mamutí konfigurace vešla ve známost jako pod označením Eněrgija-Vulkán, nebo také Vulkán-Herkules. Přídomky inspirované řeckým silákem, nebo zuřící sopkou nejsou rozhodně přehnané. Odhady ukazují, že Eněrgija by v této verzi dokázala dopravit na nízkou oběžnou dráhu 175 tun nákladu. Bohužel nikdy nedostala možnost se ukázat v plné síle a proto můžeme jen spekulovat, jak by si vedla v ostrém provozu.

https://www.kosmonautix.cz/…ane-supernosice/
Avatar - Barrichello
3. 7. 2020 21:57
Re: Blahprani Tesla
Jak mam říkat jinak evropským neomarxistům než eurosudruzi?

Snad nám tu necheš tvrdit, že si kapitalista.
To bych se ale hodně zasmál.


Už i americká média píšou, že v USA probíhá neobolšeická revoluce :-) :-) :-)