Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Tesla Roadster aneb supersport na elektřinu

Libor Zezulka
Diskuze (9)
Americká společnost Tesla Motors se sídlem v San Carlos ve státě Kalifornia v červenci představí supersport s elektrickým pohonem, který údajně prolomí stokilometrovou rychlost dříve než Porsche 911 Turbo.

Americká společnost Tesla Motors se sídlem v San Carlos ve státě Kalifornia na tiskové konferenci 12. července 2006 představí nový supersport s elektrickým pohonem, který údajně prolomí stokilometrovou rychlost dříve než Porsche 911 Turbo. Společnost dosud chtěla zůstat stranou zájmu médií a soustředit se pouze na vývoj svého prvního vozu. Ten by se tedy měl ukázat veřejnosti už za několik týdnů.

O tajemného novince se toho zatím mnoho neví. Kromě oné velmi obecné informace o zrychlení na stovku se hovoří o splnění všech požadavků na bezpečnost, jménu Roadster a dojezdu více než 250 mil (402 km). Účastníci tiskové konference nebudou mít možnost si nový roadster pouze prohlédnout, ale také objednat jeden z prvních 100 exemplářů. Těšme se, zda společnost s nám blízkým názvem splní své sliby.

Libor Zezulka
Diskuze (9)