Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Tesla vyrobila 1.500 elektrických Roadsterů

redakce AUTO.CZ
Diskuze (6)
Prodej elektrického sporťáku klesá.

Americká automobilka Tesla Motors vyrobila 1.500 exemplářů elektrického sporťáku Roadster. Podle továrny tyto vozy ujely více než 14 milionů km, čímž měly světu ušetřit 1,6 milionu litrů benzinu.

I přes otevření nových showroomů v roce 2010 – mimo jiné v Kodani, Paříži a Tokiu – prodej modelu Roadster klesá, o vyrobení 1.300 kusů jsme slyšeli už v roce 2009. Tesla Roadster se vyrábí od roku 2006.

Vozy Tesla Roadster se prodávají ve více než 30 zemích v Severní Americe, Evropě a Asii. Norské město Narvik je pak nejsevernějším městem na světě, kde je Tesla Roadster registrována. Narvik přitom leží 220 km severně od severního polárního kruhu.

Loňský rok byl pro Tesla Motors v mnohém zlomový. V červnu automobilka vstoupila na burzu technologických titulů NASDAQ. Vedle toho též spolupracuje s firmami Daimler a Toyota, které Tesla Motors pomohla vyvíjet elektromobil RAV4 EV. V létě byl rovněž uveden na trh modernizovaný Roadster 2.5.

redakce AUTO.CZ
Diskuze (6)
12. 1. 2011 15:09
Re: Nevim nevim...
Ty jsi mne nepochopil, problem je ze Ja chci aby se Tesla rozjela. Bohuzel to s timto modelem jde smerem dolu a dokud tu nebude model "S" tak to jine nebude.

Neni dost "IN" nato aby stovky, co desetisice bohacu na celem svete, melo vubec zajem.

Jelikoz zajem upada.

Proc? To nevim, ale kazdy vi, ze sprichodem Nissanu Leaf a jeho cenou, a dalsich za dverma pokud chces technologii pohonu a komfort do nepohodlneho a mrnaveho sportacku nepolezes a jeste usetris, ikdyz z principu setrit nepotrebujes.
12. 1. 2011 14:51
Re: Nevim nevim...
To same! :-(
12. 1. 2011 08:51
Nevim nevim...
To auto pusobi zastarale po desingove strance.

Uz jsem v tom sedel, a prvni dojem byl okamzite "je to plechac" a clovek se neciti, ze ty penize zato stoji bez ohledu na pohon.

Model S bude klicem k uspechu ci zaniku jinak to nevidim. Samosebou kolem roku 2012 pokud neprijde novy sportovni model za polovicni penize, tak Tesla Roadster jiz nyni pusobi jako PC proti Applu, bez ohledu co je pod kapotou.