Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Thomase Schäfera v čele Škoda Auto nahradí podle Automobilwoche Klaus Zellmer

Diskuze (6)

Českou automobilku Škoda auto od 1. července povede současný šéf prodeje značky Volkswagen (VW) Klaus Zellmer, který ve funkci nahradí Thomase Schäfera. S odvoláním na své zdroje to dnes uvedl německý magazín Automobilwoche.

Schäfer ode dneška převzal provozní řízení značky VW, zároveň ale do konce června povede i Škodu Auto.

Škoda, která stejně jako značka VW patří pod koncern Volkswagen, by v těchto dnech měla výběr nového šéfa podle očekávání oznámit. Týdeník Škodovácký odborář v únoru uvedl, že ve hře o šéfa Škody je devět uchazečů. Automobilwoche před zhruba týdnem napsal, že v užším výběru jsou již jen dva kandidáti, dnes pak uvedl, že vítězem výběru se stal Zellmer. "Shodně to uvádí několik zdrojů," napsal magazín.

Schäfer do čela české automobilky přišel 3. srpna 2020, z funkce tak odejde téměř po dvouletém působení. V březnovém rozhovoru s deníkem Frankfurter Allgemeine Zeitung (FAZ) uvedl, že chce, aby si mateřský koncern Volkswagen vybral pro vybudování továrny na automobilové baterie Českou republiku. Schäferovu podporu označil FAZ za dárek na rozloučenou.

Diskuze (6)

Doporučujeme

Avatar - MS-sport
4. 4. 2022 07:59
Je mně srdečně
jedno, co se v německé továrně děje. :-!
Avatar - petr petrumr
3. 4. 2022 16:09
Re: e-CitiGo
no já tam ilustračně vidím konkurenta hyundai !5 za 980tkč a jak to škoda začala, ta cena je bez laku, volantu a kol. Doba kdy v ceně byla bílá a modrá je pryč a podle ušklebku thomase to bude dělat jak u nákladáků- cena bude za kastlu se základním lakem. neprodával CRAFTERY A MANY?
Avatar - petr petrumr
3. 4. 2022 12:50
Re: e-CitiGo
no to je jedno, u nás přes 600tkč, asi tych 700tkč. Jak byla u nás dotace před covidem, tak e-citigo vyšlo na 265tkč, starosta to stopl.
3. 4. 2022 11:37
e-CitiGo
e-CitiGo se prý už vyrábět nebude. Obnovení výroby se týká e-Upu - viz http://insideevs.com/…ble-order-again/ .
Úryvek z článku: "V Německu nový e-up! Style Plus bude začínat na ceně 26 895 eur včetně DPH, ale bez pobídek "ekologické a inovační prémie ve výši 9 570 eur", což znamená, že bude poměrně konkurenceschopný." Cena by tedy měla být 425 tisíc Kč (po prémiích), což o trochu méně než kde se pohybovala česká cena e-CitiGo.