Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Tipy na víkend: Krásné veteránské akce a tradiční závody do vrchu

Jan Faltýsek
Diskuze (0)

Tento víkend bude ve znamení krásných veteránských akcí a závodů do vrchu.

Jízda do vrchu Knovíz - Olšany

Kde: Knovíz (Kladno)

Kdy: 24.6.2023

Web: orionklubslany.webnode.cz 

ÚAMK ORION KLUB vás zve na 33. ročník jízdy do vrchu Knovíz - Olšany. Tato akce, která se poprvé konala v roce 1924, je každoročně navštěvována průměrně 130 závodníky a přiláká 500 - 1000 diváků. Program zahrnuje dopolední výstavu veteránů a odpolední závod.

Rataják 2023

Kde: Rataje nad Sázavou

Kdy: 24.6.2023

Web: ratajak.cz

Po roční odmlce se do Ratají nad Sázavou vrací již jedenáctý ročník závodu do vrchu Rataják. Letošní ročník bude jako Memoriál Otakara Kvapila. Trasa Ratajáku začíná pod hradem Pirkštejn, vine se okolo barokního kostela svatého Matouše, přes strmé romantické náměstí Míru, pod ratajským zámkem, okolo rybníčku a končí u hřbitova. V 9:00 je technická přejímka vozidel, první auto jde na start v 11:00. Tradičně bude vyhodnoceno nejkrásnější dobové oblečení, nejstarší účastník, nejstarší vozidlo a účastník dorazivší po vlastní ose z největší vzdálenosti.

Veteranfest Slavkov

Kde: Zámek Slavkov u Brna

Kdy: 24.6.2023

Web: veteranfest.cz

Prvorepubliková atmosféra, stovky krásných vozidel, ženy oblečené v dobových kostýmech a bohatý doprovodný program, který je koncipován nejen pro milovníky aut.

Rychvald plný veteránů

Kde: Rychvald (Ostrava)

Kdy: 25.6.2023

Web: vkrychvald.wordpress.com

Toto setkání veteránů v Rychvaldu se uskuteční již po čtrnácté. Akce začíná v 9 hodin. Možnost jízdy historickým autobusem Škoda.

Video se připravuje ...

Mitsubishi kempování

Kde: Kemp Vážka Varvažov

Kdy: 23.6.2023

Web: mitsubishifamily.cz

Tato dvoudenní veřejná akce za 100 Kč na auto zahrnuje různé aktivity od Mitsubishi skládaček až po týmové hry. Sobota je vyplněna aktivitami a volnou zábavou, zatímco nedělní program zahrnuje cestování a návštěvu zajímavých míst, včetně Svaté Hory. Akce končí v neděli odpoledne.

Nenašli jste svou oblíbenou akci v našem kalendáři? Napište nám komentář nebo na email jan.faltysek@cncenter.cz a pokud to bude stát za to, doplníme.

Jan Faltýsek
Diskuze (0)