Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Tohle garážové stání stojí skoro 2,5 milionu. Auto se do něj ale musí zřejmě zatlačit

Jan Zajíc
Diskuze (0)

Parkování v centrech velkých měst je často otrava. A ještě větší, když nechcete svoje auto nechávat na ulici.

V takovém případě musíte hledat nějaké kryté parkoviště, případně garáž nebo parkovací dům. A najít si stání, které si můžete najmout nebo rovnou koupit. Druhá možnost zpravidla nebude zrovna levná.

Garážové stání, které vám chceme ukázat, také stojí hodně peněz, navíc má ještě jeden problém. Ale postupně: jde o místo z Londýna, které se nachází nedaleko proslulého obchodního domu Harrods ve čtvrti Knightsbridge v centru anglického Londýna. A aktuálně je na prodej.

Jistě už tušíte, že je k mání za vysokou částku, konkrétně jde o 85 tisíc liber, což je v přepočtu podle současného kurzu asi 2,44 milionu korun.

Kromě požadované ceny však může být překážkou také podoba tohoto garážového stání. Flek je totiž sevřený mezi dvěma zdmi a hlavně, není moc velký. Délka je ještě v pohodě, pět a půl metru by určitě většině řidičů stačilo, výrazně horší je to s šířkou.

Mezi zmíněnými zdmi bychom totiž podle prodejce naměřili zhruba dva metry. A to už znamená velké omezení, vždyť například taková "obyčejná" Škoda Octavia i se zrcátky na šířku měří 2003 milimetrů. Do tohoto místa by se tak už možná nevešla. Nehledě na skutečnost, že byste určitě potřebovali ještě otevírat dveře...

Video se připravuje ...

Kuriózní parkovací stání má ale i přednosti. Kromě polohy v centru Londýna jde například o přítomnost kamerového systému či přístupu k vodě. Ale jestli to vyváží slabinu v podobě nemožnosti normálně zaparkovat, to si zrovna u parkovacího místa nejsme jisti. A mimochodem, všimněte si, jak současný majitel zakryl rohy zdí, aby předešel případnému odření karoserie.

Zvláštní nabídka nás však také inspirovala k pohledu do tuzemské nabídky garážových stání v centru Prahy. Zaujala nás dvě místa v širším centru: samostatná garáž na Smíchově za 2,2 milionu a stání v suterénu činžovního domu na Vinohradech za rovné dva miliony. Obě stání nabízejí prostor 18 metrů čtverečních.

Jan Zajíc
Diskuze (0)

Doporučujeme