Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Tohle Mitsubishi 3000GT najezdilo přes 800 tisíc kilometrů, řekli byste to? A je na prodej

Jan Zajíc
Diskuze (1)

Mitsubishi 3000GT patří mezi nejobdivovanější sportovní modely japonské automobilky. Tenhle kousek je však zajímavý ještě z jednoho důvodu.

Na přelomu 80. a 90. let měli japonští výrobci tak velké sebevědomí, že se pustili do souboje s tradičními producenty sportovních aut. Jedním z nejznámějších a nejlepších vozů, který z rostoucího sebevědomí japonských značek vznikl, je bezesporu Mitsubishi 3000GT. Sporťák, který mimochodem v Česku vlastnil například hokejista Jaromír Jágr a údajně ho měl také fotbalista Tomáš Skuhravý.

Tohle kupé, jehož produkce se rozběhla v roce 1990, bylo vybaveno na svou dobu velice pokročilou technikou, nabízelo totiž aktivní řízení všech kol, stálou čtyřkolku a elektronicky řízené tlumiče. Pod kapotou se objevily třílitrové vidlicové šestiválce, v Evropě rovnou ve vrcholné verzi přeplňované dvěma turbodmychadly.

Motor dával maximální výkon 210 kW a točivý moment 407 N.m. Vůz byl standardně vybaven manuální převodovkou, zrychlení z klidu na stovku zabralo 5,9 sekundy a maximálka činila 250 km/h.

Mitsubishi 3000GT tedy nejen sportovně vypadalo, ale i jeho parametry, technika a dynamické schopnosti byly vysloveně sportovní.

A když se řekne sporťák, asi si také vybavíte auto, které jeho majitel používá jen občas a jeho řízením si dělá především radost. U většiny sportovních kupé to tak je - jejich nájezdy bývají většinou nižší než třeba u "obyčejných" sedanů, kombíků nebo SUV.

Existují však samozřejmě výjimky. Jako třeba tento exemplář 3000GT, který se objevil na prodej v Německu a jehož nájezd nám doslova vyrazil dech. Vůz z roku 1996 a po prvním majiteli je totiž k mání s 802 tisíci kilometry na odometru!

A opravdu to není překlep, prodejce o stavu kilometrů ujišťuje v detailnějším popisu auta. V něm uvádí, že "Mitsu" je na svůj věk a nájezd ve velice dobrém stavu. Podrobnosti však bohužel nepřidává, stav techniky či servisní historii tedy neznáme.

Stačit nám tak musí pohled na fotografie. A pravdou je, že podle toho, co je na snímcích vidět, bychom neřekli, že se díváme na auto s nájezdem přes 800 tisíc kilometrů. Ale technika na tom může být samozřejmě jinak...

Zajímavě vypadá výbava, která zahrnuje například vyhřívaná sportovní sedadla, tempomat či klimatizaci. A cena? Mitsubishi 3000GT je k mání za 14.990 eur, tedy v přepočtu asi 376 tisíc korun.

Jan Zajíc
Diskuze (1)

Doporučujeme

Avatar - 3_diamanty
23. 12. 2021 14:25
Mitsu
Co auto od mitsu to samy nezmar... :yes:

Akurat som si spomenul na clanok ktory tu bol asi pred rokom ako s jednym space starom ( mirage ) niekto v amerike najazdil 660 tisic km... a len bezna udrzba.... mitsu :yes: