Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Tokijský taxikář byl zatčen a obviněn z úmyslného přejetí holuba

ČTK
Diskuze (9)

Pro některé jsou holubi opeřenými přáteli. Pro jiné křídlaté krysy ničící svým trusem historické památky. Ale v Japonsku se mohou stát obětí zločinu, jak dokázal případ tokijského taxikáře, který byl zatčen a obviněn z úmyslného najetí do hejna holubů, z nichž jeden nepřežil. 

Padesátiletý taxikář Acuši Ozawa „použil svůj vůz, aby zabil holuba, který nepatří mezi lovnou zvěř“, proto byl zatčen za porušení zákonů na ochranu přírody, sdělil mluvčí tokijské policie agentuře AFP. Jaký trest mu v případě odsouzení hrozí, zprávy neuvádějí.

Podezřelý policii řekl, že do ptáků najel, protože „silnice jsou pro lidi“. „Je na holubech, aby se vyhýbali autům,“ citoval jej místní tisk. Taxikář podle japonských médií prudce vyrazil z křižovatky, jakmile padla zelená, a najel do ptáků rychlostí 60 kilometrů v hodině. Incident policii nahlásil kolemjdoucí, kterého poplašil zvuk motoru v plných otáčkách.

Veterinář, který provedl posmrtné ohledání holuba, stanovil jako příčinu úmrtí traumatický šok.

Souhlasíte se zatčením řidiče za to, že přejel holuba?
  • Ano, ochrana zvířat se vztahuje i na holuby
    24,5%
  • Ne, je to jen holub
    71,4%
  • Nejsem si jist/a
    4,1%
Děkujeme za váš hlas.
Celkem hlasovalo 98 čtenářů.

Video se připravuje ...

ČTK
Diskuze (9)

Doporučujeme

Avatar - Ham.
17. 12. 2023 22:40
Re: Ujetí Japonci
To by sice také šlo, ale tím bychom se dostávali tak trochu na úroveň Japonců a jejich svatouškovství ohledně holubů. Skoro každý národ měl (a má) nějakou z historie se táhnoucí "libůstku" ohledně lovu nebo obecně zacházení se zvířaty (Španělsko má koridu, v řadě zemí jsou oblíbené koňské dostihy, kohoutí zápasy, někdo baští prasata, někdo ryby, někdo krávy a někdo netopýry). Na tom všem lze najít znaky týrání zvířat (neetické chovy slepic/prasat, krav/ryb a jejich zabíjení, týrání býku, zranění a utrácení koní při dostizích no a u Japonců lov velryb je pro citlivky také téma). S tím vším ale nemám problém (tedy pokud mě někdo nebude nutit baštit třeba ty netopýry) a jsem to z určitého úhlu pohledu schopen pochopit (i když bych u harpunovací mašiny co vystřelí oko velrybě také nechtěl stát). Ale když národ, který byl schopen třeba nankingského masakru a dodnes se za to ani nezastyděl, natož aby někoho hnal k odpovědnosti, je schopen zatýkat lidi za přejetí holuba, tak je to u mě prostě zvrácená kultura, které miliony mrtvých lidí nevadí, ale přejetého holuba řeší policie a soudy. Doufám, že ten taxikář nedostane doživotí.
Avatar - Stejsn
17. 12. 2023 21:02
Re: Ujetí Japonci
Já bych spíš vytáhl velryby...
17. 12. 2023 17:45
Re: Zažaluje nekdo
Drzí alebo nevedomí. :-) To sa proste niekedy stane. Pokiaľ v tom nie je úmysel...
17. 12. 2023 17:42
Re: Ujetí Japonci
Čo to pletieš preboha. Si inak zdravý?
Avatar - Roman Horký
17. 12. 2023 17:32
Zažaluje nekdo
Taky ty ostatní drze dinosaury co nemají respekt a lezou pod auto? Nechápete mě špatně, v mém světě se nesmí ubližovat živým tvorum. Ale sám jsem rozsakroval jednoho takového a neměl jsem nejmenší šanci tomu zabránit. Jen jsem zahlednul letět křidélko a za nim stehynko. A každý ví jak neuvěřitelně drzí tito dinosauři jsou.