Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Touareg Kong - silný jako King Kong

Libor Zezulka
Diskuze (43)
Volkswagen Touareg si zahrál v poslední adaptaci King Konga a automobilka na základě tohoto hereckého angažmá vytvořila speciální edici Touareg Kong.

Volkswagen Touareg si zahrál v poslední adaptaci King Konga a automobilka na základě tohoto hereckého angažmá vytvořila speciální model Touareg Kong. Ten charakterizují například rozšířené prahy dveří v barvě karoserie, 19palcová litá kola „Avignon“ s pneumatikami rozměru 275/45 R19, ochranné kryty podvozku nebo chromem přizdobená maska chladiče i nasávací otvor v dolní části nárazníku.

Image dotváří dvojice oválných koncovek výfuků, stříbřité střešní nosiče a chromované lišty lemující boční okna. Každý model Touareg Kong má i osobité označení „King Kong“ na B-sloupku karoserie. V interiéru Touaregu Kong naleznete kožená sedadla, obložení interiéru „Engine Spin“ a čtyřramenný kožený volant. Vzadu sedící pasažéři mohou sledovat oblíbené filmy na sedmipalcovém displeji, který se vyklápí ze stropního obložení, o přenos zvuku se starají bezdrátová sluchátka.

Do výbavy modelů Touareg Kong patří například dvouzónová automatická klimatizace „Climatronic“, parkovací systém “parkpilot” vpředu i vzadu nebo mlhové světlomety. Na přání je možné výbavu modelu Touareg Kong obohatit např. o zadní (couvací) kamerový systém nebo odpojitelné hydraulické stabilizátory, bi-xenonové světlomety, které se natáčejí spolu s řízením do zatáček.

Z motorů lze vybírat ze zážehových agregátů 3.2 V6 o výkonu 177 kW a 4.2 V8 o výkonu 228 kW. Maximální točivý moment těchto motorů 310 Nm, resp. 410 Nm. V nabídce samozřejmě nechybějí ani vznětové motory TDI. Základním agregátem je pětiválcový turbodiesel, který z objemu 2,5 l dává výkon 128 kW a jehož točivý moment vrcholí na hodnotě 400 Nm.

Vidlicový šestiválec V6 TDI se chlubí výkonem 165 kW a točivým momentem až 500 Nm. Špičku nabídky vznětových motorů tvoří vidlicový desetiválec V10 TDI o výkonu 230 kW, jehož točivý moment vrcholí na hodnotě 750 Nm. Stoupavost je 45 stupňů, brodivost 58 cm, maximální hmotnost přívěsu činí 3,5 tuny. Na českém trhu by se měl Touareg Kong objevit v prvním čtvrtletí roku 2006.

Libor Zezulka
Diskuze (43)
18. 12. 2005 00:06
Re: bez titulku
>:D vychcaný jsou všichni >:D :yes: :yes:
17. 12. 2005 09:23
Re: King..... Ťong
Cením sebekritiku v tvé poslední větě :yes: :yes:
16. 12. 2005 23:44
Re: Film bude pekna p**ovina
Jasně, souhlasím. Řekněme, že vedle lidí, co se orientujou a ocení nějakou parádní reklamu, jsou tu také potenciální kupci, co zaberou na "konga"... a ti jsou určitě.
16. 12. 2005 23:27
Re: Film bude pekna p**ovina
Tak to je jasné, že nepůjde o Bullittův případ ;-)
16. 12. 2005 23:12
Re: Mozna bych do toho i sel
:-) Pěkně tě to rajcuje >:D No, hele, TOUARONGA beru, akorát moc nesmrdím >:-[] (teda doufám >:-[] ). P.S. Já ten film neviděl, mám strach ani ne tak z Konga, jako z těch tří hodin. A není mi jasné, jak tam bude ten Touareg nazdobenej, když film je údajně retro z třicátejch let... Ovšem jako reklamní tah bych to nezatracoval. Pořád lepší, než aby v něm jezdil Shrek :-) ;-) BRAVO ESSESANT ;-) :yes: