Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Toužíš po Ferrari? Postav si ho! Kopírka Ferrari 550 Maranello je na prodej

redakce AUTO.CZ
Diskuze (14)
Když o něčem sníte, ale nemáte k dispozici dostatek finančních prostředků, máte dvě možnosti. Půjčit si peníze v nějaké bankovní instituci, nebo si poradit za pomoci vlastních rukou.

Druhou možnost použil Ondra z Náchoda. Jeho snem bylo Ferrari 550 Maranello. Dvanáctiválcové GT s pohonem zadních kol s designem od studia Pininfarina. Pro většinu běžných smrtelníků ale vozy této legendární italské značky zůstanou nedostupné navždy; pokud tedy nezvolíte některý ze základních modelů (např. Mondial). I tam ale s cenou startujeme na částkách kolem půl milionu korun.

Obtížnější, ale řádově několikrát levnější možností, je pak stavba repliky. K tomu došlo i v tomto případě. Tyto „napodobeniny“ nebývají v našich zeměpisných šířkách až tak časté, častěji jsou k vidění v zámoří. Ve Spojených státech pak většinou za oběť padne Pontiac Fiero. Dvousedadlové kupé s motorem uprostřed, které je sice levné, ale nepříliš obratné a ani jeho čtyř- nebo šestiválce neoplývají velkým výkonem.

V Evropě potom bývají k vidění buďto repliky postavené také z Pontiacu Fiero, který u nás ale není příliš oblíbený, nebo jako základ poslouží, stejně jako v tomto případě, Peugeot 406 Coupe. Elegantní kupé s designem taktéž od Pininfariny sice má motor vpředu a pohon předních kol a celkově je oproti svému italskému vzoru trochu disproporční... Ale co na tom záleží, když si jdete za svým snem? Pod kapotou pak bije nejsilnější motorizace, třílitrový šestiválec o výkonu 152 kW (207 koní), interiér je v kůži... Zkrátka to nejlepší, co Peugeot nabízel.

Komu by se ale inzerovaná cena 50.000 Kč zdála více než lákavá (jen samotná stavebnice by měla stát 5.000 liber, tzn. necelých 150.000Kč), ten bude jistě zklamán. Vůz je totiž (oproti stavu na fotografiích) po autonehodě. O jejím rozsahu nám bohužel není nic známo. Samotná stavebnice by ale měla být kompletní a bez poškození. A nutno uznat, že práce na vašem potenciálním autě snů, respektive jeho stavba, vás s vozem sblíží jako máloco jiného. A v inzerci je zrovna na prodej i několik Peugeotů 406 Coupe...

Autor: Jindřich Lubenský

redakce AUTO.CZ
Diskuze (14)
30. 6. 2020 17:33
ferrari
Nemyslím si, že takováto kopie dokáže konkurovat pravému Ferrari. Já si sice taky takové fáro dovolit nemohu, ale řeším to jinak. Každý rok si přes https://autozazitek.cz/…izda-ve-ferrari/ objednávám jízdu ve Ferrari.
Avatar - JirkaV8
12. 5. 2018 12:03
tak kdo?
Bože, co to je za spocený kolotoč. Nechápu jak jste na to narazili. Ledaže?! Přiznejte seee, kdo v redakci to chtěl? >:-[]
Avatar - Warrual
11. 5. 2018 15:28
Zoufalec
Co to musí být za zoufalce, který takto zprzní auto? Cirkus hadra
Avatar - KANKUNEN
11. 5. 2018 14:09
To je zas hnus, pasou šlapku,
článkujou takové hnusy, a jak se jedná o techniku, tak je to samá chyba. Napsat o funkci hybridu by museli požádat nějakého kolegu od konkurence.
Avatar - Uživatel_5340709
11. 5. 2018 13:48
Re: Prodejce se jmenuje
Ne, ..... jmenuje se Luďa De monter Zimola.