Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Toyota chce letos v Česku prodat 4600 vozů

redakce AUTO.CZ
Diskuze (3)
Dovozce Toyota chce letos zvýšit prodej v Česku o 6,5 procenta na 4600 vozů. Její luxusní značka Lexus by pak měla zvýšit odbyt o pětinu na 150 prodaných aut. Uvedl to ředitel českého zastoupení Martin Peleška.

Firma se chce zaměřit na vozy s hybridním pohonem. U Toyoty se má podíl hybridů zdvojnásobit na 12 procent, u Lexusu pak má vzrůst o 11 procentních bodů na 90 procent. Vedle toho bude klást důraz na prodej firemním zákazníkům, kteří loni tvořili 55 procent, a také na finanční služby.

České zastoupení Toyoty od letoška funguje v rámci importérské organizace Toyota Central Europe (TCE), která zajišťuje prodej v Česku, Slovensku a v Maďarsku. Sídlo má v Maďarsku a letos plánuje dohromady na všech třech trzích prodat 12.400 vozů Toyota a Lexus, což představuje tržní podíl 3,1 procenta.

Loni v Česku Toyota kvůli organizačním změnám zaznamenala mírný pokles na 4318 prodaných exemplářů. Nejprodávanější byl model Auris s 1197 vozy, následuje Yaris s prodejem 1136 aut a RAV4 se 473 vozy.

Jednou z prvních novinek Toyoty na českém trhu v letošním roce má být modernizovaný hybridní Prius+. Celkově automobilka v Česku za deset let prodala 2064 hybridů Toyota a Lexus, z toho 517 vozů Prius. Letos v létě by měl také do Evropy přijít první sériový vůz Toyoty s vodíkovými palivovými články Mirai.

Do konce ledna mohou děti z Česka posílat své příspěvky do devátého ročníku soutěže Dream Car Art Contest, kde by měly ztvárnit svou představu o ideálním voze budoucnosti. Tři finalisté se kvalifikují do celosvětového kola soutěže. Podmínky soutěže jsou na webu http://www.dreamcar.toyota.cz.

redakce AUTO.CZ
Diskuze (3)
Avatar - praděda7
10. 1. 2015 15:04
Re: Neprofesionalita Auto.cz
Jen aby za tím nebyla nějaká ta fóbie..........