Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Toyota Central Europe (TCE) začala působit na trcích v České republice, Slovensku a Maďarsku

Ondřej Chamilla

Obchodní aktivity značek Toyota a Lexus pro region Střední Evropy spustila k 1. lednu 2015 nově založená společnost Toyota Central Europe (TCE) se sídlem v Budapešti. V tomto regionu zahrnujícím Českou republiku, Maďarsko a Slovensko zároveň začala ke stejnému dni fungovat tři zastoupení separátně pro každou z těchto zemí.

Spuštění obchodních aktivit v regionu Střední Evropy společností TCE je součástí reorganizace, kterou oznámila koncem března minulého roku evropská centrála Toyota Motor Europe v Bruselu.

Prezidentem společnosti TCE byl jmenován Shingo Kato, který má dvacetileté bohaté zkušenosti z působení na různých pozicích v rámci evropských aktivit společnosti Toyota a dosud zastával funkci prezidenta společností Toyota Motor Czech a Toyota Motor Hungary.

Do funkce viceprezidenta TCE byl dále jmenován Alain Dujardyn, který má rozsáhlé zkušenosti z významných pozic v rámci evropských operací centrály Toyota Motor Europe v Bruselu, stejně jako v několika evropských zastoupeních společnosti Toyota.

Součástí top managementu TCE je také pět nově jmenovaných ředitelů pro jednotlivé klíčové oblasti:

Alessandro Massimino – Sales & Marketing Director TCE

Přichází ze společnosti Toyota Motor Europe, kde v posledních 8 letech získal zkušenosti z různých pozic v oblasti prodejních a poprodejních služeb a rovněž v oblasti produktového managementu.

Ondřej Chamilla