Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Toyota Corolla 2014: Pro Evropu s přídí Aurisu

Michal Fokt
Diskuze (13)
Evropská verze sedanu Toyota Corolla přijde na podzim a od té americké se bude designem poměrně výrazně lišit. Toyota ale první fotky nedoplnila sebemenším komentářem.

Takřka vzápětí po virtuálním představení jedenácté generace modelu Toyota Corolla pro americký trh se objevily fotografie a video její evropské verze. Japonci asi dospěli k názoru, že provedení pro Ameriku zdejší zákazníky moc nenadchne a rozhodli se ji poměrně výrazně modifikovat. Kromě fotek se ale na veřejnost nedostala žádná další informace k novému modelu.

Corolla v evropském balení přišla o členité a ostře řezané přední světlomety a nahradila je optikou, zakomponovanou do jednoho celku se štěrbinami masky chladiče stejně tak, jako je tomu v případě modelové řady Auris. Výrazně jiný je také přední nárazník a dokonce i kapota. Ani tím ale modifikace nekončí. Jiný je i zadní nárazník, víko kufru a zadní svítilny.

Pokud nepočítáme drobné detaily na středovém panelu, beze změn naopak bude interiér, což naznačuje, že Toyota nabídne americkým zákazníkům design i materiály na výši. Zatím není zřejmé, zda se v Evropě ukáže nový, výkonnější a úspornější motor 1.8 VVT-i nebo zda bude škála benziňáků i nadále tvořena dvojicí čtyřválců 1,33 l a 1,6 l. Co se turbodieselů týče, Corolla nejspíš bude kopírovat škálu Aurisu. Zatím ale nejde o nic jiného než dohady, představitelé automobilky mlčí.

Skutečná premiéra evropské verze proběhne ještě během letních prázdnin.


Michal Fokt
Diskuze (13)
Avatar - King
13. 6. 2013 10:38
Re: lepšie
Taky se mi výrazně víc líbí ta US verze. :yes:
13. 6. 2013 07:13
Re: rapid
Srovnávej to spíš s plnohodnotnou nižší střední, ne s károu s předkem z B segmentu...
Avatar - vabis
13. 6. 2013 00:27
:-)
ale jo :yes:
Avatar - PeterLuk
12. 6. 2013 22:03
Re: Jako obvykle...
:yes:
12. 6. 2013 21:31
Re: Corolla
Tiez sa mi na Aurise paci predok a bok. Zadok je dost priserny. Tato Corolla vypada celkom dobre.

Som zvedavy aka bude dlha. Americka Corolla ma 4,65 a Avensis sedan 4,71m. To sa mi zda byt dost maly rozdiel. Mne by do mesta stacila dlzka tak 4,5 + hybrid.