Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Toyota doma připravila sněhově bílou edici Supry. Má jen 50 kusů, kupci se losují

Dominik Kovář
Diskuze (0)

Toyota GR Supra Matte White Edition má třílitrový šestiválec s manuálem.

Toyota si dále hýčká své zájemce o model Supra. Nyní přichází se speciální edicí “Matte White Edition”, která se vyznačuje bílou metalízou v kombinaci s černými doplňky v podobě předního splitteru, bočních prahů, zrcátek, A-sloupků, sání a difuzoru. Limitovaná GR Supra je posazena na devatenáctipalcových kolech v tmavě šedé barvě Frozen Gunmetal Grey, skrz které vykukují červené brzdové třmeny.

V interiéru se objevuje elegantní hnědá, a to na sedačkách, středové konzole, volantu a opěrkách ve dveřích. Na palubní desce si o pozornost říkají karbonové plaketky s nápisy “GR Supra” a “Matte White Edition”. Z uhlíkových vláken je vytvořeno také okolí manuální řadičky.

Po stránce výbavy GR Supra v Matte White Edition rozhodně nestrádá. Má totiž všechny prvky výbavy jako standardní GR Supra. Z této výbavy můžeme zmínit audio-systém JBL, 8,8 palcovou dotykovou obrazovku infotainmentu s navigací, bezdrátové nabíjení nebo porty USB.

Přeplňovaný 3,0litrový šestiválec nadále produkuje 285 kW (387 k) v kombinaci se šestistupňovou manuální převodovkou a pohonem zadních kol. Všechny GR Supry jsou vybaveny aktivním zadním diferenciálem, adaptivním odpružením a vylepšeným řízením stability.

Video se připravuje ...

Cena Toyoty GR Supra Matte White Edition startuje v Japonsku v přepočtu na 1,38 milionu korun. Mezi 20. červencem až 21. srpnem přijímá automobilka přihlášky na losování do loterie, aby bylo 50 kusů limitované edice rozděleno “spravedlivě”. Ostatně Toyota to tak obvykle u menších limitovaných edicí v domácím Japonsku má ve zvyku.

Dominik Kovář
Diskuze (0)

Doporučujeme