Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Toyota Supra od Alpiny: Hřích, nebo dobrý nápad?

Dominik Kovář
Diskuze (1)

Seznamte se, toto je Alpina Coupe-S. Aneb Toyota Supra ve stylu známého úpravce BMW.

Tato kombinace vás buď nadchne, nebo se po zbytek dne budete opakovaně každých pět minut ptát, proč? Nic mezi tím. Nápad Toyoty Supra ve stylu Alpiny začal jako vtip a skončil renderem modelu, který nese název Alpina Coupe-S. 

Toyota Supra dorazila po letech čekání a spekulací s obrovským očekáváním v roce 2019. Vzhledem ke spolupráci s BMW se dle mnohých jedná v podstatě o přebrandovaný model Z4. Plno lidí zklamaných, plno lidí nadšených, že je jméno Supra zpátky. Pravděpodobně téma, které se nikdy zcela neuzavře.

Video se připravuje ...

Značku Alpina není nutné dlouze představovat. Společnost vznikla v roce 1965 a od roku 1978 se spojila s automobilkou BMW, aby mohla tvořit vylepšené modely BMW. V letošním roce BMW Group značku Alpina koupilo. Jelikož je Toyota Supra vlastně BMW Z4 v jiném kabátu, možnost propojení se značkou Alpina se přímo nabízí. Nebo ne? Inu, nebudeme dráždit citlivé téma a raději se podívejme, jak by mohla Supra ve stylu Alpiny vypadat. 

Jelikož Alpina nikdy nepracovala s modelem Z4, designér Abimelec Arellano to měl při tvorbě modelu Alpina Coupe-S o něco těžší. Výsledek je však přinejmenším zajímavý. Model dostává decentní bodykit včetně modrého “alpiňáckého” laku a nechybí také typický mnohopaprskový design kol vozů Alpina. 

Před pár měsíci jsme vás informovali, že je v plánu ostrá Supra GRMN s přeplňovaným řadovým šestiválcem BMW S58, který je nyní využíván v modelech M3 a M4. Motor s výkonem přesahujícím 500 koní by se dokonale hodil do modelu pod taktovkou Alpiny. 

Ruku na srdce. Koncept nevypadá vůbec špatně, i když představa spojení Toyoty a Alpiny zní naprosto šíleně. Možná by to však mohlo automobilku napojenou na BMW konečně donutit k úpravě modelu Z4, který na svoji chvilku slávy pod značkou Alpina stále marně čeká. 

Dominik Kovář
Diskuze (1)

Doporučujeme

Avatar - lyon667
23. 6. 2022 10:49
Jedna vada
Rendery mají jednu vadu, a sice Alpina badge na kapotě a kufru. Ve skutečnosti jsou to jediná místa, kam Alpina svoje znaky nikdy nelepila a nechávala tam původní modrobílé jako symbol odkazu na BMW.