Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Toyota Land Cruiser 200 V8 se dočkala již druhého, tentokrát výraznějšího faceliftu (+video)

Ondřej Chamilla
Diskuze (10)
Vlajková loď řady Land Cruiser, model 200 V8, přijíždí s výraznými změnami. Vůz je bezpečnější, úspornější a uvnitř kvalitnější.

Podobně jako luxusnější sourozenec Lexus LX 570, o kterém jsme vám psali minulý týden, prošla i Toyota Land Cruiser facelitem, v tomto případě dokonce drahým. Ten první přinesl xenonové světlomety s diodami denního svícení či jiné nárazníky. Nyní je ale modernizace ještě o kus větší.

Automobil se může pochlubit výrazně přepracovanou přídí, byť záď je stále téměř stejná. Nyní jsou k dispozici plně diodové světlomety, přibyly i nové barvy Copper Brown Mica a Dark Blue Mica, takže si vůz můžete objednat v devíti různých odstínech.

Novinkou ve voze je plejáda bezpečnostních asistentů, ať už jde o přednárazový systém s detekcí chodců, radarový tempomat nebo automatická dálková světla. Nechybí ani hlídání mrtvých úhlů či systém varující před jedoucími vozy při couvání z parkovacího místa.

Přepracovaný byl rovněž interiér, který působí kvalitněji a dominuje mu velká obrazovka. Novinkou je možnost připlatit si za hnědou kůži.

Pod kapotou očekávejme stále dva osmiválcové agregáty, naftový a benzinový. Varianta spalující natural má být o kousek úspornější, jinak se nic zásadního nezměnilo. Zato diesel o objemu 4,5 litru stále zůstává jako jeden z posledních zástupců osmiválcových nafťáků a má mít sníženou spotřebu, to vše při lehkém zvýšení výkonu. V současné době jednotka disponuje výkonem 200 kW, točivým momentem 650 N.m a spotřebuje 9,5 litrů na sto kilometrů.

Ondřej Chamilla
Diskuze (10)
18. 8. 2015 10:03
Re: LC
No... :-)
Avatar - robertPLUS
18. 8. 2015 09:47
Re: Zrcátko
Je to aby si videl na roh auta ktory je dalej od vodica. Predsa len ta kapota ma 1-1.5metra
Avatar - twistedTSD
17. 8. 2015 21:39
LC
Nedávno jsem jej Googlil, zda i jej Toyota nestihla zprasit nějakým brutálním faceliftem a teď tenhle článek, úplně jsem se zděsil. >:D Naštěstí to není taková hrůza...
Avatar - twistedTSD
17. 8. 2015 21:37
Re: Zrcátko
Tuším, že je to dané japonskými předpisy, ale víc nevím.
Avatar - twistedTSD
17. 8. 2015 21:33
Re: ...
To je tvá spekulace, nebo o tom máš nějaké info?