Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Toyota Land Cruiser může být luxusním obytňákem. Ale připravte si balík

Dominik Kovář
Diskuze (0)

Přestavba od německé společnosti dělá z Land Cruiseru pěkně drahé bydlení na kolech.

Model Toyota Land Cruiser 200 Series Heritage Edition se vyrobil v roce 2021 v limitovaném počtu 1200 kusů. Mezi vylepšení oproti základní verzi patřilo zvýšení kapacity nákladu, volitelné tři řady sedadel, kola BBS s tématem Heritage a designové štítky upozorňující na speciální edici. 

Dobrodruzi z Expeditions 7 se rozhodli vzít 7 těchto exemplářů a odvézt je do Německa na přestavbu k tamní společnosti Maltec Leichbautechnologie. A že to nebyla levná přestavba!

Výsledkem je jedinečná edice vozů s názvem E7 200M. Každý ze sedmi speciálních Land Cruiserů má pod kapotou 5,7litrový V8 motor s výkonem 284 kW (386 k) v kombinaci s osmistupňovou automatickou převodovkou. Sedm vozů symbolizuje sedm kontinentů - každý Land Cruiser má svůj vlastní kontinent a nyní se na prodej nabízí ten s motivem Evropy. Dva ze sedmi exemplářů si expediční skupina ponechá, zbylých pět prodá.

Zvenčí to možná na astronomickou částku nevypadá, ale uvnitř upravený Land Cruiser ožívá. V interiéru se nachází kuchyně s přenosným sporákem, dřez, titanové nádobí a lednice s objemem 35 litrů. Přes velké množství pracovních desek a přihrádek se dostáváme k exteriérové výbavě, která zahrnuje sprchy a střešní solární panely.

Video se připravuje ...

Cestovatelé z Expeditions 7 si dali záležet, aby vozy zvládly ten nejnáročnější terén. Díky systémům CRAWL, MTS a KDSS mohou tyto kusy projíždět pískem nebo hlínou bez zaváhání. Ke zvládnutí života v náročných podmínkách pomáhá také karbonový střešní stan, přídavná palivová nádrž a kabina vozu uzpůsobená pro expedice. 

Skupina chce za tento kousek rovných 200 tisíc dolarů (4,3 miliony korun). V aukci byla nejvyšší nabídka 181 tisíc dolarů, což znamená, že je vůz stále bez majitele. Podaří se jej vůbec za takovou částku prodat?

Jeden z komentujících v diskuzi pod inzerátem prozradil, že prodejce odhaduje prodejní cenu dokonce okolo 300 tisíc dolarů, což je více než 6 milionů korun! Land Cruiser s evropským motivem jako první prodávaný exemplář má být ten nejlevnější, další už mají být jenom dražší.

Možná by však stálo za to cenu přehodnotit, když již první aukce skončila neúspěchem. Je normální, že prodejci za neobyčejné a jedinečné přestavby očekávají velké peníze. Ale známe jedno pravdivé přísloví: kdo chce moc...

Dominik Kovář
Diskuze (0)

Doporučujeme