Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Na prodej je třípodlažní motorhome zaniklého týmu F1. Za zlomek původní ceny

Jan Zajíc
Diskuze (2)

Nesháníte náhodou nějaké reprezentativní a současně mobilní prostory, které poslouží jako velice důstojné zázemí? Měli bychom jeden tip.

V Německu je totiž na prodej "motorhome" bývalé stáje formule 1, konkrétně týmu Force India, který šampionát opustil v roce 2018. Nejde ale o klasický karavan nebo velké obytné auto, tento "motorhome" opravdu představuje mobilní budovu, která sloužila jako zázemí týmu během závodů.

Má tři podlaží a nabízí podlahovou plochu 380 metrů čtverečních. Kvůli přepravě je samozřejmě "motorhome" rozložitelný, údajně na části, které se vejdou do pěti přepravních kontejnerů. Postavení a demontáž prý vyžaduje práci pouhých čtyř lidí, potřeba je ovšem také jeřáb. Takže s onou mobilitou to není zas tak jednoduché.

Díky videu, které natočil Matt Amys, si můžeme prohlédnout, co jednotlivá podlaží nabízejí. V přízemí najdeme jídelnu, dvě toalety, bar či kuchyni. V prvním patře se nacházejí pracovní prostory a místnosti pro jezdce, ředitele nebo lidi z marketingu. Opět nechybí toaleta. Matt mimochodem na tomto patře našel zajímavé artefakty, například nehořlavé spodní prádlo jednoho ze závodníků...

Druhé patro sloužilo zejména partnerům týmu. Poskytuje totiž skvělý výhled do všech stran, nechybí ani velký balkón.

Mobilní zázemí týmu Force India je na prodej za půl milionu eur, což je v přepočtu asi 11,85 milionu korun. Ano, je to hodně peněz, ale současně jde o zlomek pořizovací ceny. Stáj pořízení vyšlo kdysi na 7,8 milionu eur, to je podle aktuálního kurzu zhruba 185 milionů korun.

Video se připravuje ...

Jan Zajíc
Diskuze (2)

Doporučujeme

24. 3. 2023 08:26
Re: Discoland Sylvie na kolečkách
Mohli by tam natočit nějaký hezký kus z 90. :yes: :yes: :yes: Třeba Sametoví závodníci.
Avatar - Barry Lyndon
23. 3. 2023 21:24
Discoland Sylvie na kolečkách
Sen 10 z 10 kolotočářů :D :yes: