Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Toyota nenápadně umisťuje ostrou GR Corollu na sociální sítě

Ondřej Mára
Diskuze (2)

Americké zastoupení japonské značky zveřejňuje snímky, které by mohly naznačovat brzký příchod ostrého modelu GR Corolla. Přinejmenším do USA.

O sportovní verzi Toyoty Corolla, která by měla nést označení GR Corolla, se mluví už poměrně dlouho. Zatím sice není jisté, kdy dojde k její premiéře, díky různým únikům ale máme celkem dobrou představu o její technice, jejíž podobu potvrzují také nenápadné vzkazy ukryté na sociálních sítích amerického zastoupení Toyoty.

Americký trh přitom ostrou verzi populárního hatchbacku původně vůbec neměl dostat, automobilka pak ale změnila názor a nyní zanechává na sociálních sítích zajímavé vzkazy, které by mohly naznačovat brzký příchod modelu.

První zveřejněný snímek přitom ukazoval pouze kabinu klasické Toyoty Corolla a v jeho popisku stálo „Nechte je hádat…“Bližší pohled na snímek a ukazatele vozu ale rychle začal poodhalovat zajímavé detaily, které by se daly označit za tzv. Easter Eggy.

Stačí se podívat na přístrojový štít, který ukazuje „G:16“. Pokud vám to není povědomé, pak připomeneme, že 1,6litrový turbem přeplňovaný tříválec Toyoty GR Yaris, který by se měl objevit také pod kapotou GR Corolly, má označení G16E-GTS.

Na displeji infotainmentu pak vidíme navigaci, kde je jedna z ulic pojmenovaný GR Four – stejné označení přitom nese specifický pohon všech kol, kterým je vybaven GR Yaris a který by měla GR Corolla převzít. Systém ventilace pak ukazuje číslovky 2 a 68, což může být odkaz na výkon 268 koní pod kapotou GR Yarisu.

Pokud si ale někdo pořád myslel, že jde jen o velkou shodu náhod, stačí se podívat skrze boční okénko vyfoceného interiéru. Na pozadí je totiž vidět vůz v charakteristické červeno-bílo-černé maskovací fólii, která během vývoje zdobila vozy GR Supra nebo GR Yaris. V tomto případě se ale bezpochyby jedná o větší hatchback, takže GR Corollu.

Video se připravuje ...

Další zajímavá nápověda, tentokrát podstatně okatější, se pak objevila mezi snímky z kontejnerového skladiště. Na snímku zádi klasické Corolla hatchback můžeme vidět v pozadí vykukující maskovaný hot-hatch GR Corolla mezi kontejnery. Jeden z kontejnerů navíc nese jasné označení NA G16 GR Four.

Stále častější poodhalování ostrého hatchbacku GR Corolla by přitom mohlo naznačovat, že se již brzy dočkáme jeho premiéry. Nabízí se však otázka, zda se dostane také do Evropy. Při odvaze Toyoty a jejích investicích do rozumné elektrifikace a vodíkové budoucnosti ale věříme, že se i na starém kontinentu dočkáme.

Ondřej Mára
Diskuze (2)

Doporučujeme

5. 12. 2021 20:38
Re: Strasne nenapadny
Strasne nenapadny

Strasne nenapadny
5. 12. 2021 19:07
Strasne nenapadny
Strasne nenapadny :-!