Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Toyota Prius nejprodávanějším autem i v Kalifornii

Michal Fokt
Diskuze (51)
Časy, kdy americkým prodejním žebříčkům vládly obří pick-upy F-150, asi definitivně skončily. Minimálně v Kalifornii, jde se nejlépe prodává… hybrid.

Ať se to zbytku Ameriky líbí nebo ne, Kalifornie není jen nejlidnatější stát USA, ale i kolébka trendů pro zbytek Unie. A jak určitě víte, už dlouhá léta zde letí zelené trendy. „Zlatý stát“ má přitom nejen nejpřísnější emisní limity pro osobní automobily, nejde ale čistě jen o úřednickou zvůli – i sami Kaliforňané mají zjevně ekologické smýšlení, jak ukazují prodejní statistiky.

Letos je totiž největší zájem o hybridní Toyotu Prius a nevypadá to, že by se na tom chtělo do konce roku něco změnit. V uplynulých třech kvartálech roku se prodalo 46.380 aut, což japonský model vyneslo na špici z loňského čtvrtého místa. Ale abychom byli fér – Toyota jako Prius počítá vše, co nese toto jméno, tedy i MPV/kombi Prius V, plug-in verze a také o dvě třídy menší Prius C.

To pak statistiky rostou velmi radostně. Možná také namítnete, že svůj podíl na úspěchu Priusu mají i tradičně (relativně) vysoké ceny benzinu v Kalifornii, ale tahle hybridní rodinka si nevede špatně ani „celounijně“ – je zatím na pěkném sedmém místě.

Kalifornie se tak stala po Japonsku druhým státem, kde rodina Prius vede prodeje. A možná už brzy přibudou i další, protože třeba v prvním čtvrtletí 2012 bylo označení Prius třetím nejběžnějším mezi nové zakoupenými auty – více se prodalo jen vozů Toyota Corolla a Ford Focus. kdo by to byl ještě před deseti lety řekl...

Michal Fokt
Diskuze (51)
23. 10. 2012 16:04
Re: prva 6tka komplet japonci
Směju se tomu, co tady mistr npc nakvákal. Jeden nesmysl vedle druhého. Jediné, čím Čína konkuruje, je levná pracovní síla. Nic jiného nemá.
Nemá vědeckou základnu, nemá zkušenosti, nemá kreativitu. Jen kopíruje.

Nedávno s velkou slávou vypustili první lidi do kosmu, dobrých padesát let po Rusech a Američanech. První letadlovou loď koupili od Rusáků jako pětadvacet let starý železný šrot a minulý rok slavnostně vypustili na moře. Své stíhačky montují jako licenční Migy a Suchoje konstrukčně někdy z druhé poloviny minulého století a to nepočítám ty ukradené (okopírované modely) pro které stejně musí nakupovat motory, protože je nejsou schopni sami vyvinout.
Avatar - Barrichello
23. 10. 2012 14:04
Re: prva 6tka komplet japonci
Kalifornie sou celý USA vid.
HEHE.

Najdi si čísla USA jako celku za 1-9/2012 >:D

Tebou nenáviděné obří V8 pořád trůní v TOP3 prostřednsictvím pickupů Ford řady F a Chevoletu Silverado a v TOP 10 je doplnuje RAM >:D
Avatar - Barrichello
23. 10. 2012 14:02
Re: Ostuda
Prosím tě reagovat ne ten žvást nemá smyl, poslední vůz v USA který měl průměrnou spotřebu 20 litrů na sto mezi osobními vozy byl vyroben před 45 lety >:D >:D
Avatar - Barrichello
23. 10. 2012 13:57
Re: Ostuda
Blahoslaveni budiž chudí duchem >:D
Avatar - gld
23. 10. 2012 13:56
Re: Jooo Prius
Áno, turbodiesel >:D

Minulú zimu sme tu mali -30. Cesty boli prázdne ako už dávno nie..