Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Toyota RAV4: nový prodejní rekord v Evropě

Michal Otruba
Diskuze (64)
To, že je automobilka Toyota úspěšná, ví asi každý. Ale to, že Toyota RAV4 je rekordmanem již šestý rok po sobě – to ví málokdo.

Toyota RAV 4 se stala za loňský rok nejprodávanějším vozem kategorie SUV v Evropě. To je skvělý výsledek, ale “RAVka“ získala tohle ocenění již pošesté v řadě a to je obdivuhodné. Toyota prodala po celé Evropě 126 000 vozů RAV4, čímž ještě o 26 000 kusů překonala své prodejní plány. Tyto prodejní výsledky ukazují, že se Toyota přesně trefila do vkusu a požadavků zákazníků a i přes stále rostoucí počet konkurentů si stále hlídá svou pozici leadera. Zajímavé také je, že vlajková loď modelu RAV4, verze RAV4 X, zaznamenala velký prodejní úspěch. Prodalo se jí více než 22 000 kusů a tím v prodejích překročila původní plány o celých 45%.

Automobilka Toyota také nově vybavuje své modely RAV4 s motorem 2,2 D-4D 135 filtrem pevných částic (DPF). Vozy se silnějším turbodieselem D-4D 180 se již prodávají s technologií D-CAT (Diesel Clean Advanced Technology).

Michal Otruba
Diskuze (64)
6. 12. 2008 22:03
Re: Koupil jsem si novou RAVku
Pane, měl jsem Ravku půjčenou 3 dny - tu 100kW, měla velmi dobrou spotřebu,ale jak píši dole, kmitala mezi závěsy přední kapota a navíc při sportovnější jízdě vůbec nebrzdila, navíc nemá žádné místo vzadu, pro mě jedno z nejhorších SUV co jsem porovnával a u nás naprosto nesmyslná cena!!!
6. 12. 2008 21:57
Re: Koupil jsem si novou RAVku
Pane máte pravdu, ale... měl jsem Rafku na několik dnů jako předváděcí půjčenou a srovnával jsem to s jinými SUV. Pro Toyotu však mé srovnání skončilo katastrofálně, je nejhorší a nechápu ty prodeje... Ve 180km úplně kmitala přední kapota, o brzdách se vůbec nedá mluvit. Po 60ti rychlejších km již vůbec nebrzdily a jen kmitaly celým autem. Navíc vzadu není vůbec žádné místo možbná tak jen pro mimina nebo ty žluťáky šikmooké. Obrovské zklamání !!!
Avatar - Onyx
8. 3. 2007 23:41
Re: modelovy rok 2007 ???
Bude limitovana edice. Pockej po lete..
Avatar - Dinar
8. 3. 2007 13:04
Re: Toyota No 1...
Těmi čísly jsem ti chtěl naznačit, že tvoje závěry ve smyslu, Japonce u nás lidé nekupují neb jsou "zaprděnci", kteří berou auta pouze z "Deutch" (asi tím myslíš Německo) jsou zcela liché, obzvláště pokud jde o třídu malých SUV. Ještě jednou si ta čísla prohlédni, třeba to napodruhé zvládneš pochopit... první Vitara atd. ;-) A individualismus? Couline japanomilové jsou vždy první, kdo např. u Škodovek používá argument ve stylu, "nechtěl bych auto, které stojí na každém rohu", u někoho obdivujícího Subaru, lze takový postoj chápat, u milovníka automobilky která je synonymem mainstreamu a prodává nejvíc aut na světě, to působí směšně. Ale ty jsi jistě takový argument nikdy nepoužil, takže nic osobního. ;-)
8. 3. 2007 12:45
Re: Toyota No 1...
>:D