Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Toyota spustila rezervace na nový Land Cruiser. Zamluvit si ho můžete i vy

Ondřej Šámal
Diskuze (1)

Nová generace legendárního off-roadu sice k zákazníkům přijede až ve třetím čtvrtletí roku 2024, rezervovat si ji však můžete už dnes. Na výběr je hned ze dvou variant včetně limitované série First Edition s kulatými předními světlomety.

Japonská automobilka spustila v Česku formulář, kde si můžete nezávazně rezervovat novou Toyotu Land Cruiser. Ta dostala hranatou karoserii odkazující na předchůdce z minulosti. Těmi se ostatně silně inspirovala jedna z dvojice nabízených verzí s názvem First Edition, jež je dostupná pouze v omezeném množství.

Od standardního provedení se liší především jinými světlomety s kulatým tvarem místo horizontálních diod, jež připomínají generace z 80. let minulého století. First Edition poznáte také podle dvoubarevného lakování v odstínech Sand nebo modrá Smoky, specifických emblémů, 18“ kol a čalounění předních sedadel s odlišným lemováním a prošíváním.

Verze Executive má již standardní podobu, jakou dostanou všechny ostatní sériové Toyoty Land Cruiser. Vedle zmíněných hlavních světlometů se liší též civilnější podobou a dvacetipalcovými ráfky. Vznětový čtyřválec 2.8 o výkonu 150 kilowattů s novou samočinnou převodovkou s osmi stupni bude pro obě varianty totožný. V roce 2025 se pak můžeme těšit také na mild-hybridní provedení se 48 V.

Video se připravuje ...

Nová Toyota Land Cruiser vyjíždí na platformě GA-F, díky níž se off-road může pochlubit mezigeneračně vyšší celkovou tuhostí (o 30 %) a o polovinu tužším rámem. Vůbec poprvé v rámci historie modelu se dočkáme elektromechanického posilovače řízení, chybět nebudou ani elektronicky řízená uzávěrka diferenciálu a panoramatický parkovací systém pro lepší přehled v terénu. Tam oceníte i možnost odpojení předních stabilizátorů pro ještě lepší průchodnost.

Ondřej Šámal
Diskuze (1)

Doporučujeme

6. 12. 2023 17:41
Toyota Landcruis 250
Za mě auto se opravdu povedlo, jen nerozumím proč Toyota tak mystifikovala zákazníky kdy cena pro americký trh 50 000 $ neodpovídá té evropské ani 50 000 € ani to že Toyota 250 měla být levnější než do prodávající se model 150, Protože aktuální prodejní cena je 90 až 100 000 €