Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Toyota Supra: 840 tisíc kilometrů na jeden motor

Michal Fokt
Diskuze (1)
Nejen vydechlá Volva a Mercedesy, ale i sportovní Toyota dokáže natočit na jeden motor stovky tisíc kilometrů.

Ačkoli žebříčkům spolehlivosti panují japonské značky, když dojde na opravdovou dlouhověkost, spojenou s najetím stovek tisíc kilometrů, nejčastěji se hovoří o vozech značky Volvo, popřípadě Mercedes-Benz. Vesměs jde o postarší majitele, kteří se svými jinak zvlášť výkonnými auty příliš "nelítají" a výdrž takových vozů tedy dává smysl. Možná by i vaše auto, pokud byste s ním desítky let vydrželi psychicky, podobnou nálož sneslo.

Teď se nám ale klub "držáků" rozšířil o velmi zajímavý přírůstek - jistý Dale Thomas z amerického Tennessee se pochlubil světu svojí nezničitelnou suprou. Ano, opravdu TOU Toyotou Supra (A80), která se často objevuje ve filmech s tuningovou a závodnickou tématikou. V tomto případě sice jde "jen" o nepřeplňovanou verzi s řadovým třílitrovým šestiválcem o výkonu zhruba 220 koní, ale opravdu je to sportovní auto, u něhož lze předpokládat, že si majitel minimálně čas od času jeho dynamiky a dalších schopností užil.

Auto má najeto už skoro 840 tisíc kilometrů (v době zveřejnění 520.590 mil, tedy 837.629 km, motor je stále původní a autu se vyhnuly i závažnější závady. Ba dokonce je i bez stop rzi, jedinou vadou na kráse jsou přilepené mouchy na přídi a špinavé boky. Je tedy stále v dobré kondici. A vím, co si myslíte - do dvou let je tu (snad) nová Supra, Dale si možná už teď připravuje půdu a bude to hrát tak, aby mu Toyota nabídla náhradu kus za kus. Za dva roky by tam ten milion kilometrů při troše snahy dostat mohl.

Michal Fokt
Diskuze (1)
Avatar - maxi!
25. 5. 2016 06:01
bulvár?!
chlapci, to su fakt hrozné pindy -
~~~~. Ano, opravdu TOU Toyotou Supra (A80), která se často objevuje ve filmech s tuningovou a závodnickou tématikou. V tomto případě sice jde "jen" o nepřeplňovanou verzi s řadovým třílitrovým šestiválcem o výkonu zhruba 220 koní, ale opravdu je to sportovní auto, u něhož lze předpokládat, že si majitel minimálně čas od času jeho dynamiky a dalších schopností užil. ~~~~~~~
Faaaakt opravdove nabrusene sportovne auto?!
Minimaaaaaálne cas od casu si neuveritelne v USA užival ten sialeny litrový výkon?!
no ták, už nerob!!! :-!