Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Toyota Supra prý dostane i verzi GRMN, očekává se výkon kolem 530 koní

Ondřej Mára
Diskuze (0)

Nejostřejší Supra by měla dorazit v příštím roce, očekává se motor z BMW M3 a částečně karbonová karoserie.

Japonský web Spyder7 přinesl nové zajímavé spekulace, podle kterých bychom se skutečně mohli dočkat vrcholné Toyoty Supra GRMN. Pod její kapotou by měl být ukryt přeplňovaný řadový šestiválec BMW S58, převzatý z modelů M3 a M4, který by mohl nabídnout výkon cca 397 kW. Tedy přes 530 koní.

Supra GRMN má být dostupná výhradně se sedmistupňovou dvouspojkovou převodovkou, která bude výkon posílat primárně na zadní kola. Volitelně by však mohl být dostupný i pohon všech kol, který by jistě pomohl přenést výkon účinněji na kola.

Karoserie Supry GRMN by měla dostat nový otvor v kapotě, který pomůže přivádět více vzduchu k motoru. Očekává se také nový body-kit s agresivnějšími nárazníky, zadní křídlo a střecha pak mají být vyrobeny z karbonu.

Web Spyder7 bohužel nezmiňuje žádný konkrétní zdroj svých informací, nicméně vrcholná Supra GRMN by prý mohla být představena již v příštím roce – minimálně na japonském trhu. Cena v Japonsku by se pak mohla pohybovat kolem 10 milionů japonských jenů, tedy cca 1.816.000 korun.

Video se připravuje ...

Zvěsti o výkonnější Supře jsou samozřejmě velmi zajímavé, přesto se sluší připomenout, že je neslyšíme poprvé. Již v minulosti se několikrát objevily spekulace o výkonnější Supře s motorem z BMW M3/M4, její výkon se však měl pohybovat zhruba okolo 500 koní.

Možná ještě větší očekávání se však dlouhodobě točí kolem Supry s manuální převodovkou, která by se podle posledních spekulací mohla objevit již v tomto roce. Premiéra se očekává dokonce již 28. dubna, produkce by pak mohla odstartovat během července. Zatím se však stále bavíme pouze na úrovni spekulací.

Ondřej Mára
Diskuze (0)

Doporučujeme