Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Toyota Tacoma TRD Pro: Dravec bez výkonu (+video)

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (0)
Toyota Tacoma v provedení TRD Pro zaujme svým vzhledem i úpravami podvozku, ale pod kapotou má stejný motor jako standardní model.

Toyota Tacoma TRD Pro se na Chicago Auto Show pořádané od 13. do 21. února letošního roku představuje v provedení pro modelový rok 2017 a ve své nejnovější podobě navazuje na dosavadní provedení, které mělo premiéru na stejném místě v roce 2014.

Divize TRD (Toyota Racing Development) opět připravila pick-up, který je inspirován úspěchy závodních speciálů Toyota, účastnících se závodů Baja 500 a 1000. Podobně jako Ford F-150 Raptor se i Tacoma TRD Pro ve srovnání se standardními verzemi může pochlubit agresivnější vizáží a přepracovaným podvozkem, ale nenabízí výkonnější pohonnou jednotku.

Pod kapotou Toyoty Tacoma TRD Pro pracuje 3,5-litrový vidlicový šestiválec s výkonem 205 kW (278 k) a točivým momentem 360 N.m. Tyto hodnoty jsou prostřednictvím manuální, nebo automatické šestistupňové převodovky přenášeny na všechna čtyři kola. Standardem je elektronicky ovládaný zadní diferenciál s omezenou svorností.

Podvozek pick-upu je vybaven novými pružinami a tlumiči Fox 2,5 Internall Bypass a standardem jsou 16-palcová litá kola obutá do pneumatik Goodyear Wrangler All-Terrain vyztužených kevlarem.

Inspiraci závodními off-roady dává Tacoma TRD Pro jasně najevo designem masky chladiče spolu s tvarováním předního nárazníku, na nějž přímo navazuje ochranný plech, kryjící části přední nápravy i motoru.

Pro interiér jsou připraveny nové koberce, volant obšitý kůží a černé kožené čalounění sedadel s vyšitými logy TRD Pro na opěrkách hlav. Ve výbavě najdeme mimo jiné multimediální systém, jehož součástí je 4,2-palcový displej, na němž se může zobrazovat také sklonoměr.

Toyota Tacoma TRD Pro má v provedení pro modelový rok 2017 k prodejcům zamířit na podzim letošního roku, kdy budou oficiálně potvrzeny i její ceny.

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (0)