Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Toyota TRD Pro Series míří proti Fordu F-150 SVT Raptor (video)

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (5)
Toyota si pro autosalon v Chicagu připravila rovnou trojici novinek, v podobě upravených modelů Tundra, Tacoma a 4Runner, jimiž hodlá oslovit zájemce o jízdu ve skutečném terénu.

Popularita ostrého Fordova pick-upu F-150 SVT Raptor spolu se stabilními prodejními výsledky Jeepu Wrangler Rubicon nedá spát většině konkurentů na severoamerickém trhu, ale jen málokterý se pouští do přímého boje.

Nyní se odhodlala japonská automobilka prostřednictvím své divize TRD (Toyota Racing Development), že se vydá podobnou cestou jako Ford s Jeepem a nabídne sérii off-road paketů TRD Pro Series rovnou pro trojici svých modelů s pohonem všech, kterými jsou Tundra, Tacoma a 4Runner.

Trojčata připravená pro autosalon v Chicagu spojuje mimo jiné kombinace červeného laku karoserie s černými doplňky a skutečnost, že úpravy provedené především na jejich podvozcích jsou inspirovány úspěchy závodních speciálů Toyota, účastnících se závodů Baja 500 a 1000.

Všechny modely jsou v případě využití paketu TRD Pro Series vybaveny novými pružinami a stavitelnými tlumiči TRD Bilstein s dálkovým ovládáním nastavení. Pod přídí je nový ochranný plech a lehce upraveny jsou i nárazníky a masky všech tří vozů. Pro interiér jsou připraveny nové koberce, hlavice řadící páky a v případě pick-upu Tundra i čalounění.

V Chicagu vystavená Tundra TRD Pro Series stojí na 18palcových litých kolech s pneumatikami Michelin ORP a má o 50 mm zvýšenou světlou výšku. Úpravy podvozku, exteriéru a interiéru doplňuje ještě duální výfukový systém.

Tacoma TRD Pro Series je vybavena 16palcovými koly typu beadlock s pneumatikami BF Goodrich All-Terain LT o rozměrech 265/75 R16 a rovněž má světlou výšku zvýšenu o 50 mm. Součástí její výbavy je výfukový systém TRD.

Poslední z trojice je 4Runner, který je zvýšen o 38 mm a stojí na 17palcových litých kolech TRD. Další změny se u něj omezují prakticky jen na loga TRD Pro Series na karoserii a černé spodní části předního i zadního nárazníku.

Prodej všech tří vozů s pakety TRD Pro Series se má rozběhnout na podzim letošního roku a zájemci o tyto ostřejší off-roadové Toyoty si je budou moci vedle červené objednávat také v černé nebo bílé, ale vždy musí počítat s černými koly.

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (5)
9. 2. 2014 14:36
Re: ten 4 runner
zas ty tvoje uzasny teorie >:D Toyota TRD se v US prodava jiz tusim druhou generaci a zatim zadny velky ohlas nemela a jak Raptor, tak Ram Runner (coz je opravdu extremni poustni masina) ji prodejne trhaj na kousky, problem Toyoty je v tom ze se z auta pro volnej cas snazi delat luxusni terenak, jenze jiz prvni svezeni a zvukova kulisa tech dvou americanu je narozdil od Toyoty TRD opravdu zazitek a radost, TRD je spis takovej terenak pro duchodce, a nasvedcujou tomu i reklamni akce treba i na Baja1000 kde Ford to pojima jako show pro mlady a Toyota spis jako plazo pro duchodce >:D
Avatar - 3_diamanty
9. 2. 2014 12:54
ten 4 runner
je riadna masina ;-) [odkaz] , toyota dokonale pozna chutky a styl amikov :yes: a paci sa aj mne , na toto sa skoro ziadny europan nechyta ;-) , toyota to ma pod palcom
9. 2. 2014 12:15
Taková kopírka
Bože Toyota je fakt marná :-) Když sem tu otevřel stránku na vteřinku sem si myslel e fakt vidím Raptora. Ale má to jednu vadu. Raptor je opravdu o moc hezčí auto a nejen to. Ford je v tomhle prostě TOP, ale amíci sou schopný všeho, stačí se pdoívat co se u nich nejvíc prodává, tak aby se Ford ještě nedivil za pár let >:D
9. 2. 2014 11:33
Raptor
je hezci, takovej agresivnejsi, pokud bych chtel konkurenci tak bych spise sahl k Dodge Ram Runner kterej bude jeste krapet vic ultimatnim rychloterenakem :-)

na Raptorovi je proste sympaticke ze je to normalni nakladak s podvozkem nakladaku, proste 2 trosku zohejbany traverzy a par lepsich tlumicu kde je pridelana bouda >:D
9. 2. 2014 11:15
Toyota TRD Pro Series
Proti Fordu F-150? Vždyť vypadá úplně stejně >:D