Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Toyota vyrobí v roce 2007 až 300 tisíc Priusů

Ondřej Láník
Diskuze (10)
Hlad po hybridních automobilech zažene Toyota zvýšením produkce modelu Prius o 50 %. V příštím roce by se tak mělo vyrobit až 300 tisíc Priusů. Informoval o tom přední japonský ekonomický deník Nihon Keizai Shimbun.

Nejoblíbenější hybridní automobil v Japonsku je velmi žádaným zbožím také na dalších významných světových trzích. Kvůli uspokojení poptávky Toyota přemístí výrobu jiných modelů vyráběných ve stejném závodě jako Prius, aby mohla být navýšena produkce vozidla, které může být poháněno elektromotorem nebo spalovacím motorem. Jde přitom jen jedno ze sedmi hybridních vozidel, které Toyota v současné době vyrábí. Informace zveřejněné v japonském tisku Toyota zatím oficiálně nepotvrdila.

Výrobce předpokládá, že krátce po roce 2010 bude ročně vyrábět až milion vozidel s hybridním pohonem. Před několika dny byly oznámeny strategické plány prodeje pro Evropu a svět, které počítají s navýšením prodeje o 11 % v roce 2008 oproti původně plánovaným číslům. Za dva roky by měla Toyota vyrábět 9,8 milionu vozů ročně, z toho 1,13 milionu vozů bude vznikat v nově budovaných výrobních závodech. Celé to znamená, že Toyota je mnohem blíže než kdykoli předtím svému cíli stát se světovou automobilovou jedničkou.

Ondřej Láník
Diskuze (10)